Egyetem

Újabb egyetemi hálózathoz csatlakozott az SZTE

Újabb egyetemi hálózathoz csatlakozott az SZTE

2020. december 9., szerda
Újabb egyetemi hálózathoz csatlakozott az SZTE

Az Sgroup hálózat 1988-ban jött létre azzal a céllal, hogy modern és nemzetközi felfogású egyetemeket kapcsoljon össze. A tagok így lehetőséget kapnak, hogy egy összefogó platform segítségével bővíthessék képzési és kutatási palettájukat, átadhassák egymásnak a jó gyakorlataikat, valamint stratégiai együttműködéseket hozzanak létre.

A hálózat már több sikeres együttműködést tudhat maga mögött, jelenleg futó projektjeik közül kiemelhető az Erasmus+ mobilitási programot modernizálóErasmus Without Paper 2.0, a felsőoktatási kollaborációt segítőThink Tank Academy, aRec-MatEurópa és Latin-Amerika közötti mobilitást segítő projekt, valamint aSUCTIAnemzetköziesítési indítvány.

Az SGroup hálózat rendszeresen tart konferenciákat és webináriumokat, ezek témája – különösképp az elmúlt évben kialakult járványhelyzet okozta körülmények tekintetében – a felsőoktatási intézmények általános és közösségi fenntarthatóságára irányul.

Az SZTE képviselői 2020 folyamán már több ízben is részt vettek a rendezvényeken, ahol a partnerintézmények inspiráló képzési, közösségi és fenntarthatósági módszertanaival ismerkedhettek meg. A csatlakozás segítségével az SZTE a jövőben a tudás és módszertanok megosztása mellett oktatási, kutatási és mobilitási mutatóit is bővíteni tudja – Európa határain kívül is.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.