Egészség

Továbbra is rossz a levegő Szegeden

Továbbra is rossz a levegő Szegeden

2020. december 2., szerda
Továbbra is rossz a levegő Szegeden

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdai adatai szerint Putnokon veszélyes, Miskolcon, Kazincbarcikán és Sajószentpéteren egészségtelen a levegő.

Emellett - szintén a szálló por miatt - kifogásoltnak minősítették Budapest, Nyíregyháza, Salgótarján, Szolnok, Szeged, Tököl, Százhalombatta, Tatabánya, Székesfehérvár, Várpalota, Veszprém, Ajka és Pécs levegőjét.

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz. Az első az elfogadható, a második a kifogásolt, a harmadik az egészségtelen, a negyedik a veszélyes minősítés.

Az NNK korábban arra figyelmeztetett: rossz levegőminőség esetén a gyermekeknél, az időseknél, a krónikus légzőszervi, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknél, valamint a várandós kismamáknál enyhe légzőszervi tünetek, például köhögés, légúti irritáció jelentkezhet, illetve tüneteik súlyosbodhatnak.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.