Továbbra is nagy a migrációs nyomás a déli határszakaszon

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Idén már több mint 39 100 határsértőt fogtak el vagy fordítottak vissza a magyar határon – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 csatornán.

Bakondi György közölte,

nagy nyomás alatt áll Magyarország déli határszakasza, főleg a szerb–magyar közös határ.

A migránsok mellett az embercsempészek is aktívak: 414-et fogtak el és vontak büntetőeljárás alá. Hozzátette: az illegális bevándorlók Románia és Horvátország felől is megkísérlik a bejutást, ezért a rendőrség és a Magyar Honvédség – szükség szerint – átcsoportosítja erőit, hogy megakadályozzák a határsértést.

Bakondi György elmondta azt is, a migránsok módszerei nem változtak: a hűvös idő beköszöntével egyre jellemzőbb, hogy teherautókon, autókon rejtőznek el vagy alagutakon próbálnak átjutni, esetleg megrongálják a határkerítést.

A belbiztonsági főtanácsadó a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kitért arra is, azért sem csökkent télre a migránsok száma, mert az Európai Unió nyilvánosságra hozott tervei – miszerint lakást, szavazati jogot és szociális ellátást adnának nekik – ösztönzik a bevándorlókat.

(MTI)

Előző sztori

Tavasszal folytatódhatnak a Keresztpont Esték

Következő sztori

Elhunyt Szőllősi Béla