/

Támogatásra várnak a vásárhelyi állatvédők

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Lassan közeleg a karácsony és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is szeretne a védencei számára boldog, biztonságos ünnepeket teremteni. Ahhoz viszont, hogy ez sikerülhessen, az állatbarátok segítségére van szükségük.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is – mint oly sok más civil szervezet – napról napra, hétről hétre tudja megoldani a működését, a fennmaradását. A decemberi hónapban összesen 200 000 forintot kell az egyesületnek összegyűjtenie ahhoz, hogy a már megszokott magas színvonalon láthassák el az állataikat, fizethessék ki állatorvosaikat, közüzemi számláikat.

Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, minden hónapban az állatbarátokhoz kell fordulniuk, hogy működni tudjanak és önzetlen, önkéntes munkájukat végezhessék az állatok megmentése és gondozása iránt. Hozzátette, nagyon szeretnének még egy kutyakennelt felállítani, ezzel is esélyt adva további kutyusoknak az élethez, illetve a Cicalakot bővíteni egy másik kis fa házikóval, de erre végképp nem marad pénz. Hozzátette, ha egy jó lelkű ember vagy vállalkozó ezt támogatná, az igazán nagy karácsonyi ajándék lenne. A kutyakennel körülbelül százezer forint, a Cicalak bővítése pedig úgy háromszázezer forintba kerül. Kiemelte, természetesen örülnek annak is, ha az állatbarátok kisebb adományokkal segítenek átvészelni a decemberi hónapot, de sokszor álmodoznak, hogy hátha egyszer valaki felfigyel rájuk és tenni akarásukra.

Idén is számtalan állatot megmentett a szervezet, ivartalaníttattak, ebben állatorvosuk, Dr. Kovács István nagy segítségükre volt, de még nincs vége az évnek. Jelenleg is egy újonnan befogadott cicát, Cilit szocializálják, hogy kiköltözhessen a Cicalakba és már szervezés alatt van egy amputált lábú, ártatlan macska befogadása is. Szóval bár kevés van már hátra az évből, folytatják a kemény munkát és még nem tudnak évzárást készíteni, hiszen az állatok gondozása, ápolása folyamatos, egész évben.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületétől örökbe fogadni is lehet. Aki azonban örökbefogadással nem tud segíteni, de támogatná az önkéntes állatvédők misszióját, az a 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámra tudja eljuttatni adományát vagy a hmvhelyiallatvedok@gmail.com PayPal címre. Legyen boldog karácsonya az állatoknak is!

Előző sztori

Bevándorlók tömegével erősítené szavazótáborát a baloldal

Következő sztori

Szalagkorlátnak ütközött egy kocsi az M43-ason Makó közelében