Pisztollyal a kezében fogtak el egy férfit Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki idén áprilisban Szegeden egy tűzfegyvert adott el ismerősének - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a férfi április 10-én a kora délutáni órákban találkozott össze egy alkalmi ismerősével Szegeden, a Mars téren. A találkozó során felajánlotta ismerősének, hogy 4000 forintért elad neki egy német gyártmányú pisztolyt.

A megegyezés és a pisztoly átadását követően együtt elindultak, de még a buszmegállóban a vevő a fegyvert többször elővette, nézegette, hol a nadrágja első, hol pedig hátsó részébe tette. A megállóban várakozók közül többen észlelték vádlottak tevékenységét és értesítették a rendőrséget. A kiérkező járőrök a két férfit a közeli utcákban igazoltatták, előállították, majd őrizetbe vették.

A pisztoly lőfegyvernek minősül, tartása engedélyköteles, amellyel a vádlottak egyike sem rendelkezett.

A járási ügyészség a két férfival szemben lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat. A vádlottak többszörösen büntetett előéletűek, egyikük ráadásul visszaesőként követte el a vád tárgyává tett cselekményt.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Ismét megugrott a fertőzöttek száma Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Továbbra is rossz a levegő Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek