Krimi

Nem sokáig élvezhette félmilliós zsákmányát a szentesi rabló

Nem sokáig élvezhette félmilliós zsákmányát a szentesi rabló

2020. december 23., szerda
Nem sokáig élvezhette félmilliós zsákmányát a szentesi rabló

A férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárás. A megalapozott gyanú szerint a helybéli férfi hétfőn kora délután - hogy későbbi menekülését megkönnyítse - több réteg ruhát öltött magára, és magához vett egy több mint kilenc centis pengéjű kést, valamint egy hátizsákot. A maszkot, napszemüveget, kapucnis felsőt viselő férfi a Takarékbank Zrt. szentesi fiókjában az egyik pultnál tartózkodó ügyfélhez lépett, a kést hátulról a nyakához szorította, majd - a hátizsákot a pultra dobva - készpénzt követelt.

Az egyik banki alkalmazott csaknem félmillió forintot pakolt a zsákba, miközben a gyanúsított folyamatosan sürgette, azzal fenyegetőzve, hogy elvágja a sértett nyakát. A zsákot megkapva a férfi több pénzt követelt, de közölték vele, hogy a páncélszekrényt időzár védi, így a kinyitására várni kell, ezért sietve távozott.

A rendőrség korábban azt közölte, hogy a férfi taxival Csongrádra utazott, majd egy főváros felé tartó vonatra szállt fel. A rendőrök és a katonák Kecskeméten fogták el.

bíróság úgy látta, a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indokolt a férfi letartóztatása harminc napra. A döntés nem végleges, mert a gyanúsított és védője fellebbezett ellene.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.