Nehéz, de fontos év volt az idei Bánhidi Bence számára

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szerelem is rátalált a MOL-Pick Szeged kézilabázójára.

Nehéz évet zár Bánhidi Bence. A MOL-Pick Szeged válogatott kézilabdázója a januári Európa-bajnokság legjobbja volt a posztján, és a félbeszakadt Bajnokok Ligája-szezonban sem volt jobb beálló a pályán a szurkolók és a szakemberek szavazatai alapján. A kézilabdázó szeptemberben egy videóban mondta el, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést, de a betegség után újra visszanyerte formáját.

Az Indexnek adott karácsonyi nagyinterjúban azt is elmondta, hogy az év utolsó mérkőzésén, a Veszprém ellen elszenvedett tizenkét gólos vereség nem reális különbség a két csapat között, de ha a bajnoki döntőben találkoznak, akkor sokkal koncentráltabb és pontosabb játék kell ahhoz, hogy legyőzzék a legnagyobb magyar riválisukat.

Az interjúból kiderül, hogy a Szegeddel már beszélgettek a 2022-ben lejáró szerződésének meghosszabbításáról, de még nem tudja, hogyan alakul a sorsa. Több topcsapat is megkereste, de hogy hol folytatja pályafutását, arról legkésőbb jövő nyáron döntés születik.

Bánhidi Bence a januári egyiptomi világbajnokságra is optimistán készül: – Ha a szívünkre tesszük a kezünket, nem vagyunk erős csoportban, Uruguay és a Zöld-foki Köztársaság ellen kötelező a győzelem, a németek klasszisai pedig sorra mondják le a szereplést a koronavírus miatt. Úgyhogy anélkül, hogy elszállnék, igenis lehet komolyabb célokat kitűzni – fejtette ki az interjúban.

A szegedi beálló azt is elárulta, hogy a furcsa és nagyon sok nehézséget hozó éveben történt egy komoly változás is az életében, rátalált a szerelem. – Hét hónapja vagyunk együtt Nórival, de abból az időből, amit együtt töltöttünk, sokkal többnek tűnik. Olyan, mintha másfél, két éve ismernénk egymást, egyrészt a karanténhelyzet miatt én sokáig itthon készültem, neki online oktatása volt az egyetemen, másrészt az egész nyarat együtt töltöttük, nem szólt közbe sem edzés, sem tanulás. Arról nem beszélve, hogy a lakásomnak is jót tesz a női jelenlét, és itt elsősorban nem a tisztaságra, hanem arra gondolok, hogy az én szívemhez a hasamon keresztül vezet az út – mesélte Bánhidi Bence.

Mit kíván 2021-től?
Nagyon nagy álmom egy olimpia, ha viszont klubszintről beszélünk, akkor régi vágyam a Final Four. A magánéletemmel kapcsolatban pedig egy szép családot szeretnék két-három éven belül, a legfontosabb szereplőt ehhez, úgy érzem, már megtaláltam.

Előző sztori

Az oltás biztonságos

Következő sztori

Az oltás a járvány megállításának leghatékonyabb módszere