Sport

Nehéz, de fontos év volt az idei Bánhidi Bence számára

Nehéz, de fontos év volt az idei Bánhidi Bence számára

2020. december 26., szombat
Nehéz, de fontos év volt az idei Bánhidi Bence számára

Nehéz évet zár Bánhidi Bence. A MOL-Pick Szeged válogatott kézilabdázója a januári Európa-bajnokság legjobbja volt a posztján, és a félbeszakadt Bajnokok Ligája-szezonban sem volt jobb beálló a pályán a szurkolók és a szakemberek szavazatai alapján. A kézilabdázó szeptemberben egy videóban mondta el, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést, de a betegség után újra visszanyerte formáját.

Az Indexnek adott karácsonyi nagyinterjúban azt is elmondta, hogy az év utolsó mérkőzésén, a Veszprém ellen elszenvedett tizenkét gólos vereség nem reális különbség a két csapat között, de ha a bajnoki döntőben találkoznak, akkor sokkal koncentráltabb és pontosabb játék kell ahhoz, hogy legyőzzék a legnagyobb magyar riválisukat.

Az interjúból kiderül, hogy a Szegeddel már beszélgettek a 2022-ben lejáró szerződésének meghosszabbításáról, de még nem tudja, hogyan alakul a sorsa. Több topcsapat is megkereste, de hogy hol folytatja pályafutását, arról legkésőbb jövő nyáron döntés születik.

Bánhidi Bence a januári egyiptomi világbajnokságra is optimistán készül: - Ha a szívünkre tesszük a kezünket, nem vagyunk erős csoportban, Uruguay és a Zöld-foki Köztársaság ellen kötelező a győzelem, a németek klasszisai pedig sorra mondják le a szereplést a koronavírus miatt.Úgyhogy anélkül, hogy elszállnék, igenis lehet komolyabb célokat kitűzni - fejtette ki az interjúban.

A szegedi beálló azt is elárulta, hogy a furcsa és nagyon sok nehézséget hozó éveben történt egy komoly változás is az életében, rátalált a szerelem. - Hét hónapja vagyunk együtt Nórival, de abból az időből, amit együtt töltöttünk, sokkal többnek tűnik. Olyan, mintha másfél, két éve ismernénk egymást, egyrészt a karanténhelyzet miatt én sokáig itthon készültem, neki online oktatása volt az egyetemen, másrészt az egész nyarat együtt töltöttük, nem szólt közbe sem edzés, sem tanulás.Arról nem beszélve, hogy a lakásomnak is jót tesz a női jelenlét, és itt elsősorban nem a tisztaságra, hanem arra gondolok, hogy az én szívemhez a hasamon keresztül vezet az út - mesélte Bánhidi Bence.

Mit kíván 2021-től?
Nagyon nagy álmom egy olimpia, ha viszont klubszintről beszélünk, akkor régi vágyam a Final Four.A magánéletemmel kapcsolatban pedig egy szép családot szeretnék két-három éven belül, a legfontosabb szereplőt ehhez, úgy érzem, már megtaláltam.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.