Jól halad a magyar vakcinafejlesztés

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A koronavírus-világjárvány második hulláma minden mutató szempontjából sokkal erőteljesebb - emelte ki az országos tiszti főorvos az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának csütörtöki ülésén.

Müller Cecília – a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs bizottság előtti beszámolója során – elmondta: Magyarországon március 4-től (az első esetek regisztrálásától) november 22-ig 3891-en hunytak el a koronavírussal összefüggésben. A járvány első hullámában 605 igazolt fertőzött hunyt el, az összes elhunyt 15,5 százaléka. 84,5 százalékuk a második hullámban hunyt el.

Jelenleg a fertőzöttek átlagéletkora 40 év, az elhunytaké 76 év. A leginkább érintett megyék: Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megye, míg a fertőzésben legkevésbé érintettek: Tolna, Somogy és Baranya megye. Ezen megyék járványügyi számai másfél-kétszeresen térnek el az országos átlagtól.

Az országos tiszti főorvos szólt a járványügyi intézkedésekről, köztük a nemzeti oltóanyaggyár létrehozásáról is. Müller Cecília azt mondta: a magyar vakcinafejlesztés jól halad.

(MTI)

Előző sztori

Adolf Hitler elsöprő fölénnyel nyert választást

Következő sztori

Ismét embercsempészt fogtak Szegeden, 46 migráns lapult a teherautójában

Legutóbbi hasonló cikkek