Videó!

Ismét alacsonyabb áfa mellett vehetünk új lakást

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Január elsejével indul Magyarország legnagyobb otthonteremtési programja – mondta el közösségi oldalán közzétett videójában Novák Katalin családügyi miniszter.

A program egyik eleme az új építésű ingatlanok áfájának újbóli 5 százalékosra való leszállítása. A kormány már korábban is élt ezzel az eszközzel, 2016–2019 között szintén ötszázalékos volt az új otthonok áfája. A lakások áfája idén 27 százalék volt,

2021-től viszont ismét 5 százalékra csökkentik, sőt akik a csokot használják ingatlanvásárláshoz, még ezt is visszaigényelhetik, tehát teljesen áfamentesen juthatnak az új otthonukhoz.

Novák Katalin videója alapján két feltétele van az áfacsökkentés igénybevételének, az egyik, hogy 2021. január 1-je után vásároljunk, a másik pedig, hogy ha új lakást veszünk vagy építtetünk, az ne legyen nagyobb területű 150 négyzetméternél, házak esetén pedig 300 négyzetméter a felső határ.

Előző sztori

Saját tagságát is megtévesztette a Jobbik

Videó!
Következő sztori

A szürke újabb árnyalatát ismerhetjük meg