Hétfőn temetik az egykori fideszes frakcióvezetőt

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

55 éves korában halt meg váratlan hirtelenséggel Szöllősi Béla. Az újszegedi temetőben helyezik örök nyugalomra december 21-én, hétfőn, 13 órakor.

Szöllősi Béla közgazdasági szakokleveles üzemmérnök, építészmérnök, jogász, közbeszerzési szakképesítésű építési műszaki ellenőr volt.

Vezetői tapasztalatokat is szerzett az IKV Zrt.-nél, ahol műszaki igazgatóként dolgozott. Pályája során számtalan szegedi, a város képét meghatározó projektben vett részt. Így például szegedi önkormányzati lakóépületek építésében, valamint a PHARE energiamegtakarítási programban.

Részt vett az Europa Nostra-díjas belvárosi palotasor felújításban is, éppúgy, mint a panelrekonstrukciós programban, valamint az újszegedi sportcsarnok rekonstrukciójában és bővítésében. Dolgozott az evezős és kajak-kenu olimpiai felkészülési központ kialakításán is. Szakmai rátermettségét a szegedi közéletben is kamatoztatta.

A szegedi közgyűlésnek három cikluson keresztül képviselő tagja, bizottsági elnök, a Fidesz képviselőcsoportjának frakcióvezetője. 1998-2010-ig meghatározó szereplője a szegedi közéletnek, a szegedi jobboldal életének. Munkáját minden területen becsülettel végezte megbízói, kollégái megelégedésére.

Előző sztori

Az SZTE a legjobb vidéki egyetem a QS legújabb rangsorában

Következő sztori

Rengeteg kokaint terített Szegeden egy drogdíler testvérpár