/

Hat ország 120 zenészével készített karanténvideót a CityRocks

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A járványhelyzet miatti koncertínség ösztönözte a Szegedről indult CityRocks szervezőit, hogy bár nem a megszokott módon, de ismét lehetőséget biztosítson a zenészek számára a közös zenélés örömének átélésére. 

2020-ban a CityRocks mindkét élő nagykoncertje elmaradt. A dunaújvárosi és kolozsvári rockzenei flashmobukat is 2021-re kellett átszervezniük – mondta Gajda Ferenc.

– Már a tavasszal gondoltunk arra, hogyha idén nem találkozhatnak a zenészbarátaink élőben, akkor virtuális térben zenéljünk együtt. Áprilisban a Queen The Show Must Go On dalát dolgoztuk fel, amiben a zenészek mellett járványügyi szakemberek, orvosok, mentősök és katasztrófavédelmi szakemberek is részt vettek. Nyáron a Fish! zenekar Gyere ki a rétre című dalával mozgattuk meg zenészeinket, a beküldött videókból pedig egy különleges VR 360 filmet készítettünk – tette hozzá a CityRocks vezetője.  

A CityRocks legújabb filmjében a Linkin Park New Divide című dalát játszották hazai zenészek mellett, angol, lengyel, szlovák, német és román művészek. A videóhoz egyesek stúdió-, mások otthoni körülmények között rögzítették saját részüket. 

– A dalválasztás során arra törekedtünk, hogy egy könnyen eljátszható zeneszámot írjunk át, de fontos szempont volt az is, hogy azért a dal eljátszásához csak biztos ének- és hangszeres tudással rendelkező zenészek csatlakozzanak. Sok olyan zenészt is megkerestünk, akik különleges hangzást adtak a számhoz. Így kerültek bele zongoristák, kongások, akusztikus gitárosok is, de a videóba egy műanyag WC-csövekből készült, általunk csak plastic bazukára keresztelt eszköz is helyet kapott – mondta Révész Zsolt zenei rendező, a film vágója.  

A CityRocks korábbi szegedi és kecskeméti élőkoncertjeikről készült filmeket, a CityRocks partner tartalomszolgáltatóiknak is köszönhetően már több mint 130 millióan látták világszerte. 

A CityRocks 2021-re is készül már. Hamarosan kikerülnek a dunaújvárosi és kolozsvári koncertjeik végleges dallistái és oktató videói, majd elkezdődnek a zenészek jelentkezéseinek feldolgozása. 

Előző sztori

Több mint száz közmunkást foglalkoztatnak jövőre Makón

Következő sztori

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy tényleg életmentők az oltások

Legutóbbi hasonló cikkek