Közélet

Halálos fenyegetéseket kapott a szegedi professzor a koronavírus-oltás miatt

Halálos fenyegetéseket kapott a szegedi professzor a koronavírus-oltás miatt

2020. december 8., kedd
Halálos fenyegetéseket kapott a szegedi professzor a koronavírus-oltás miatt

"48 órát adunk, hogy visszaszívja az oltásra vonatkozó kijelentést!"

Ez csak az egyik és legfinomabb fenyegetés, amit Boldogkői Zsolt, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének vezetője kapott. A professzort tucatjával érik hasonló és ennél jóval durvább, halálos fenyegetések is tavasz óta.

- Nálam extrém formát öltöttek a támadások. Tavasszal a maszkhasználat miatt fenyegettek, most az oltás miatt kapom ugyanazt. Ez talán onnan eredeztethető, hogy a járványszkeptikus doktor Gödénnyel vitába szálltam. Nem is gondolnák, hogy milyen komoly tábora van például neki, és a fenyegetés is ebből a csoportból érkezik. Nem túlzás, több százat kaptam, köztük a legváltozatosabbakat - mondta lapunk megkeresésére a professzor.

Hangsúlyozta, hogy tettlegességig még nem fajult egyik fenyegetés sem, de ezeket érthetően nem lehet félvállról venni. A rendőrség segítségét eddig nem kérte, de az egyre jobban durvuló és rendszeresen az életét fenyegető támadások miatt lehet, hogy a hatósághoz fordul.

- Meglep, hogy ennyi agresszivitás van az emberekben és ilyen ráció nélküli támadások érnek. Bár nem látom doktor Gödény közösségi oldalát, de kapok képernyőfotókat. Hiába tiltják, pillanatok alatt új regisztrációval folytatja. Az oltást támogatók ellen, így ellenem is hangolja az embereket, és nyilvánosság előtt hagyja az életveszélyes fenyegetéseket - fejtette ki Boldogkői Zsolt.

A professzor úgy gondolja, hogy a járványszkepticizmus és az oltásellenesség többsége alaptalan összeesküvés-elméleteken alapul. Az egyetemi tanár szerint racionális gondolkodásra kellene törekedni, és nem átvenni egyes elméleteket csak azért, mert sokan úgy vélik, az a helyes és nem szabad felülni az álhíreknek sem.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.