Illegális bevándorlás

Félszáz migránst kaptak el egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Félszáz migránst kaptak el egy nap alatt Csongrád-Csanádban

2020. december 1., kedd
Félszáz migránst kaptak el egy nap alatt Csongrád-Csanádban

A járőrök november 30-án 0 óra és 24 óra között hét esetben összesen 45 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Röszke és Mórahalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok afgán, szír, algériai, marokkói, tunéziai, illetve pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az egyenruhásoka hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A román és a magyar rendőröka csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen 21 óra 10 perckor egy kisteherautó rakterének ellenőrzése során három, magát vietnami állampolgárnak valló férfit fedtek fel,akik sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.A román sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány két migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.