Félszáz migránst kaptak el egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 50 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek a tegnapi nap folyamán Csongrád-Csanád megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök november 30-án 0 óra és 24 óra között hét esetben összesen 45 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Röszke és Mórahalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok afgán, szír, algériai, marokkói, tunéziai, illetve pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A román és a magyar rendőrök a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen 21 óra 10 perckor egy kisteherautó rakterének ellenőrzése során három, magát vietnami állampolgárnak valló férfit fedtek fel, akik sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A román sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány két migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Szerbiában is tesztelik az orosz vakcinát

Következő sztori

Zebrán gázolt halálra egy idős asszonyt, vádat emeltek a szegedi sofőr ellen

Legutóbbi hasonló cikkek