Sport

Ezek voltak 2020 legkiemelkedőbb szegedi sporteredményei

Ezek voltak 2020 legkiemelkedőbb szegedi sporteredményei

2020. december 30., szerda
Ezek voltak 2020 legkiemelkedőbb szegedi sporteredményei

Feledhetetlen MOL-Pick Szeged-győzelem a PSG ellen

Februárban a MOL-Pick Szeged egy örökké emlékezetes mérkőzésen múlta felül a Paris Saint-Germaint az Újszegedi Sportcsarnokban. A kékek a második félidőben 9 góllal voltak jobbak a francia sztárcsapatnál, és végül 32-29-re nyertek.

Bánhidi több fronton is a legjobbnak bizonyult

Szintén februárban számoltunk be arról, hogy a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) Bánhidi Bencét választotta a 2019-es év legjobb kézilabdázójának. A 25 éves játékost az Európa-bajnokság legjobb beállójának is megválasztották januárban, majd a csonka BL-szezon álomcsapatába is bekerült egyetlen magyarként. A MOL-Pick Szeged kézilabdázójának több emlékezetes meccse is volt a csoportkörben, az Aalborg elleni idegenbeli mérkőzésen 11 gólt dobott, kétszer a hét legjobbjai közé választották és háromszor a hét meccsének legjobbja volt.

Nagy Péter rekordot döntött

A november sem telt el kiemelkedő szegedi sportsiker nélkül: Nagy Péter súlyemelő zsinórban tizenhatodszor lett országos bajnok, ami új rekordot jelent.

Hétéves átkot tört meg a Szedeák

A decemberben a kosárlabda-rajongók örülhettek igazán, ugyanis hét év után nyert először Körmenden a Naturtex-SZTE-Szedeák. A szegedi kosarasok a járványhelyzet utáni újraindulást követően parádés formát produkáltak, többek között ennek köszönhetően sikerült hat ponttal legyőzni a vasi együttest, pár nappal később pedig a Pécs csapatát is felülmúlták az Újszegedi Sportcsarnokban.

Szegedi éremeső az úszó bajnokságon

Ugyancsak decemberben örvendezhettünk azon, hogy az országos úszó bajnokságon a Szegedi Úszó Egylet versenyzői 8 arany és 1 ezüst mellett 3 bronzérmet és számos döntős helyezéssel, sok ponttal gazdagították csapatukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.