Sport

Bánhidi Bence az év BL-csapatában!

Bánhidi Bence az év BL-csapatában!

2020. június 12., péntek
Bánhidi Bence az év BL-csapatában!

A MOL-Pick Szeged beállója először került a BL álomcsapatába, a harmadik legtöbb szavazatot kapta összességében.

Az Európa-bajnokság legjobb beállójának választották januárban, most a csonka a BL-szezon álomcsapatába is bekerült egyetlen magyarként Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged kézilabdázója. A 26 éves beállónak több emlékezetes meccse is volt a csoportkörben, az Aalborg elleni idegenbeli mérkőzésen 11 gólt dobott, kétszer a hét legjobbjai közé választották és háromszor a hét meccsének legjobbja volt. — Nagyon örülök, hogy ennyien gondolták úgy, hogy én voltam a csonka szezon legjobbja. Kicsit keserű a szám íze, mert nem tudtunk végigmenni a csapattal azon az úton, amit terveztünk. Játékunkat és erőnket látva idén komoly esélyünk volt a BL négyes döntőjébe jutnunk. Ennek ellenére természetesen minden ilyen siker elismerése annak a munkának, amit elvégzek és elvégzünk a csapattársaimmal. Az pedig szinte álomszerű, hogy félév alatt a válogatottal és a klubcsapatommal is sikerült ezt elérnem. Köszönöm az edzőknek, akik a legjobbak közé szavaztak a posztomon és a szurkolóknak, akik a legjobbnak választottak — mondta lapunknak Bánhidi Bence.

Bánhidi Bence az utóbbi évben rengeteg elismerést kapott. Januárban az előző év legjobb magyar játékosának választották, szintén az év első hónapjában az Eb legjobb beállója volt, egy nemzetközi szavazáson a világ legjobb 25 kézilabdázója közé választották. A szakemberek egyre többször jegyzik meg, hogy jelenleg Magyarország legjobb játékosa és a nemzetközi mezőny legjobb beállója.

Az európai szövetség BL-legjobbja szavazásának végeredménye:

Kapus: Niklas Landin, THW Kiel – 10,070 szavazat Balszélső: Manuel Strlek, Telekom Veszprém HC – 12,053szavazat Balátlövő: Sander Sagosen, Paris Saint-Germain Handball – 14,004 szavazat Irányító: Mikkel Hansen, Paris Saint-Germain Handball – 9,543 szavazat

Beálló: Bence Banhidi, MOL-Pick Szeged – 11,430 szavazat

Jobátlövő: Alex Dujshebaev, PGE VIVE Kielce – 9,650 szavazat Jobbszélső: Niclas Ekberg, THW Kiel – 9,464 szavazat Védekező játékos: Blaz Blagotinsek, Telekom Veszprém HC – 10,586 szavazat Fiatal játékos: Aleix Gomez, Barça – 9,092szavazat Edző: David Davis, Telekom Veszprém HC – 9,745 szavazat

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.