Közélet

Egyre több fiatal önkénteskedik

Egyre több fiatal önkénteskedik

2020. december 5., szombat
Egyre több fiatal önkénteskedik

Novák Katalin az önkéntesség világnapja alkalmából a közösségi oldalán közzétett videójában szombaton közölte: ma már a huszonévesek közül minden harmadik szokott rendszeresen önkénteskedni. Ezt szerinte azért is örömteli, mert ha valaki "egyszer megízlelte", mit jelent a saját szabadideje terhére másoknak segíteni, akkor ehhez könnyen hozzászokik, és később élete természetes részévé válik az önkéntesség.

Most, a koronavírus-járvány ideje alatt is sokan vannak, akik önként jelentkeznek segíteni a védekezést, amiért köszönet illeti őket - hangsúlyozta a miniszter.

Novák Katalin azokon kívül, akik nap mint nap teszik a dolgukat, köszönetet mondott azoknak is, akik ezen túl is cselekednek. Azoknak, akik jelentkeztek önkéntesnek, azoknak a fiataloknak, akik most ott vannak a frontvonalban és segítenek a koronavírus-járvány elleni védekezésben.

Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár kiemelte: a fiataloknak kifejezetten sok feladat jutott a koronavírus-járvány idején.

"Mi vagyunk azok, akik a legtöbbet tudunk segíteni az idősebbeknek" - jegyezte meg. Azt mondta: fiatalként "egyik napról a másikra minden idős emberben a saját nagymamánkat és nagypapánkat láttuk, akiknek segítettünk bevásárolni, gyógyszert venni vagy éppen kutyát sétáltatni".

Fontosnak nevezte, hogy amikor végre vége lesz a járványnak, akkor se hagyjon alább a lelkesedés az önkéntesség iránt. Ezért jövőre a kormány még nagyobb hangsúlyt fektet az önkéntesség népszerűsítésére, például azzal, hogy 2021-ben meghirdetik az önkéntesség magyarországi évét - jelentette be Rácz Zsófia.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.