Állatkínzó ellen emeltek vádat Vásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki embertelen körülmények között tartotta a kutyáját - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott az egyik megyebeli kisvárosban található házának udvarán február 9. előtt több mint egy héten át nem tartózkodott otthon. A vádlott a kutyáját is magára hagyta és az állat egy szeméttel borított telken láncra kötve, a kutyaház helyett az egyik oldaláról nyitott, kidobott hűtőszekrény-maradvány belsejébe tudott csak behúzódni az időjárás viszontagságai elől. A kutya elé elérhető távolságban sem étel, sem víz nem volt kihelyezve.

A vádlott senkit sem bízott meg az állat gondozásával és így a kutyával szemben olyan indokolatlan bánásmódot alkalmazott, amely alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását, vagy pusztulását okozza. A kutya súlyosan lesoványodott, éhezett, szomjazott.

A vádirat szerint a vádlott cselekményével az állatnak különös szenvedést okozott.

A járási ügyészség a vádlottal szemben különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás bűntette miatt emelt vádat.

A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Ismét megugrott, 339-cel emelkedett a fertőzöttek száma Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Törpevidra érkezett a Szegedi Vadasparkba