A megkéselt rendőr állapota stabil, de még “nincs túl a nehezén”

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2020. december 24. Rendõrségi helyszínelõk 2020. december 24-én egy IV. kerületi társasház elõtt, ahol egy rendõr lelõtte a járõrtársa életére törõ férfit. A késes támadó a helyszínen meghalt, a sérült rendõrt kórházba vitték. MTI/Mihádák Zoltán

A hős rendőrt csütörtökön késelték meg Újpesten.

A csütörtökön megkéselt rendőr állapota stabil, de még “nincs túl a nehezén”; a 26 éves férfit pénteken este ébresztették fel az altatásból – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat reggeli Híradójában a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatására hivatkozva.

Azt is elmondták, hogy a rendőr járőrtársát, a 23 éves őrmesternőt már kiengedték a kórházból.

A támadót lelőtte a járőrtársa

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta: a rendőrségre csütörtök reggel 6 óra 37 perckor több bejelentés érkezett egy hangoskodó férfiről, aki egy IV. kerületi, Kassai utcai társasház lépcsőházában emeletről emeletre rohangált és közben agresszívan ütötte, rugdosta a bejárati ajtókat. A BRFK IV. kerületi rendőrkapitányságának járőrpárosa 6 óra 43 perckor érkezett a helyszínre. A zavartan viselkedő támadó a szóvivő tájékoztatása szerint minden előzmény nélkül késsel többször megszúrta a férfi rendőrt, egy 26 éves őrmestert. A járőr társa, egy 23 éves őrmesternő – társa és saját élete védelme érdekében – használta szolgálati lőfegyverét, több lövést adott le a támadóra, egy 35 éves délegyházi férfira, aki a helyszínen meghalt.

Előző sztori

Karácsonyi képeslap a Vadaspark igazgatójától

Képek az érkezésről
Következő sztori

Megérkezett Magyarországra az első vakcinaszállítmány