/

A legtöbbet kölcsönző olvasóit köszöntötte a Somogyi-könyvtár

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Somogyi-könyvtár az esztendő utolsó napjaiban a 10 legtöbbet kölcsönző és legaktívabb olvasóját köszöntötte. Az elmúlt évben a kiemelkedően sok könyvet kölcsönző olvasóknak jelképes ajándékkal köszönték meg az olvasás és a könyvtárak iránti elköteleződésüket a könyvtárosok.

Járványügyi helyzet miatt rendhagyó évet zárnak a könyvtárak is. A tavasszal a járvány első hullámának időszakában a Somogyi-könyvtár és fiókkönyvtárai március 16-tól május 26-ig bezártak és a helyben használható könyvtári szolgáltatások szüneteltek. Május közepén a szegedi bibliotéka elindította a Könyv(tár)terasz elnevezésű szolgáltatását, amely lehetővé tette a könyvtárak előtti területen az előre megrendelt könyvcsomagok átvételét és kölcsönzését.

A koronavírus második hullámának következtében november 11-től ismét bezártak a könyvtárak. A Somogyi-könyvtár a törvény adta keretek figyelembevételével ebben az időszakban is biztosítja, hogy a szegediek ne maradjanak olvasnivaló nélkül. A Könyv(tár)pont szolgáltatásnak köszönhetően az előzőleg online igényelt olvasmányokat a Központi könyvtár és a fiókkönyvtárak előtt, a szabadban vehetik át az olvasók. A Somogyi-könyvtár által működtetett Könyv(tár)Pontokon hetente 600-650 kölcsönzésre előkészített könyvcsomag várja a szolgáltatást igénybe vevőket.

Akik az idén legtöbbször éltek és élnek az olvasnivalóhoz jutás lehetőségével:

Legtöbb könyvet kölcsönző felnőtt a Központi könyvtárban: Dobó András
Legtöbb könyvet kölcsönző nyugdíjas a Központi könyvtárban: Gutenkunst Béláné
Legtöbb könyvet kölcsönző felnőtt a fiókhálózatban: Török György (képünkön) (Odesszai Fiókkönyvtár), Nagy Dezsőné (Csillag Téri Fiókkönyvtár), Csányi Judit (Klebelsberg-telepi Fiókkönyvtár)
Legtöbb könyvet kölcsönző gyermek a Központi könyvtárban: Tigyi Áron István, Varga Botond Bulcsú
Legtöbb könyvet kölcsönző gyermek a fiókhálózatban: Varga Tímea (Tápai Fiókkönyvtár)

A Somogyi-könyvtár az egyéb könyvtári területen történt aktivitásért is kifejezi köszönetét:

Legtöbb játékban részt vevő gyermek: Békefi Bálint
Legtöbb iskolai csoportot könyvtárlátogatásra ösztönző pedagógus: Batta Zsuzsanna

Az ünnepekre még nem késő az olvasnivalót beszerezni. Szegeden a Központi könyvtár Dóm téri épülete mellet 13 fiókkönyvtár teszi lehetővé a könyvtárak előtti Könyv(tár)Pontokon a könyvkölcsönzést.

A Könyv(tár)Pontokon a szolgáltatás december 23-tól január 3-ig szünetel.

Előző sztori

Germán Tamás eredményesebb tavaszban reménykedik

Következő sztori

Saját tagságát is megtévesztette a Jobbik