Illegális bevándorlás

60 migránst tartóztattak fel fél nap alatt Csongrád-Csanádban

60 migránst tartóztattak fel fél nap alatt Csongrád-Csanádban

2020. december 12., szombat
60 migránst tartóztattak fel fél nap alatt Csongrád-Csanádban

A járőrök december 12-én 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között nyolc esetben összesen 42határsértőt tartóztattak fel Szeged, Szőreg, Röszke, Deszk, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, palesztin, illetve afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei december 12-én 12 óra 15 perckor Szeged közelében, az 55-ös számú főút 5-ös kilométerszelvényében vontak igazoltatás alá egy lengyel honosságú gépkocsit. Az autót egy ukrán férfi vezette, rajta kívül még öt, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott a járműben, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök az ukrán sofőrt előállították a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások december 12-én 12 órakor a román-magyar közös ellenőrzés során egy török honosságú kamionban 13 határsértőt találtak megbújva a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. A migránsok szír, iraki és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A török sofőrrel szemben embercsempészés gyanúja miatt, a migránsokkal szemben pedig tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.