60 migránst tartóztattak fel fél nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 60 határsértővel, valamint két embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Csongrád-Csanád megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök december 12-én 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között nyolc esetben összesen 42 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Szőreg, Röszke, Deszk, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, palesztin, illetve afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei december 12-én 12 óra 15 perckor Szeged közelében, az 55-ös számú főút 5-ös kilométerszelvényében vontak igazoltatás alá egy lengyel honosságú gépkocsit. Az autót egy ukrán férfi vezette, rajta kívül még öt, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott a járműben, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök az ukrán sofőrt előállították a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások december 12-én 12 órakor a román-magyar közös ellenőrzés során egy török honosságú kamionban 13 határsértőt találtak megbújva a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. A migránsok szír, iraki és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A török sofőrrel szemben embercsempészés gyanúja miatt, a migránsokkal szemben pedig tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Előző sztori

Ne feledjük, új MÁV- és Volánbusz-menetrend lép életbe

Következő sztori

Orbán Viktor: Ideje lenne pontot tenni Soros György európai ámokfutásának végére