Illegális bevándorlás

53 migránst kapcsoltak le fél nap alatt Csongrád-Csanádban

53 migránst kapcsoltak le fél nap alatt Csongrád-Csanádban

2020. december 4., péntek
53 migránst kapcsoltak le fél nap alatt Csongrád-Csanádban

Az egyenruhások december 3-án 17 óra 30 perc és december 4-én 5 óra 30 perc között hat esetben összesen 43 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Deszk és Mórahalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok iraki, afgán, palesztin, líbiai, algériai, illetve szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei 23 óra körül a város külterületén, az M43-as autópálya közelében vontak igazoltatás alá két osztrák honosságú gépkocsit. Az járműveket két osztrák férfi vezette, rajtuk kívül még öt-öt, magát szír állampolgárnak valló férfitartózkodottaz autókban.A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök az osztrák sofőröket előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás. Az illegális migránsokat pedig - meghallgatásukat követően - az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérikaz ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.