53 migránst kapcsoltak le fél nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 53 határsértővel, valamint két embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Csongrád-Csanád megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások december 3-án 17 óra 30 perc és december 4-én 5 óra 30 perc között hat esetben összesen 43 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Deszk és Mórahalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok iraki, afgán, palesztin, líbiai, algériai, illetve szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei 23 óra körül a város külterületén, az M43-as autópálya közelében vontak igazoltatás alá két osztrák honosságú gépkocsit. Az járműveket két osztrák férfi vezette, rajtuk kívül még öt-öt, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott az autókban. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök az osztrák sofőröket előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás. Az illegális migránsokat pedig – meghallgatásukat követően – az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Előző sztori

A második félidőn ment el

Következő sztori

Bevándorlók tömegével erősítené szavazótáborát a baloldal

Legutóbbi hasonló cikkek