Zajlik a vízelvezető-rendszer bővítése Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Nettó 1 milliárd 334 millió forintból, uniós támogatással csaknem 16 kilométer hosszon korszerűsítik a csapadékvíz-elvezető rendszert Szegeden, a munkálatok több helyszínen is elkezdődtek - közölte az önkormányzat.

A beruházás költségeiből 1 milliárd forint az uniós támogatás, 190 millió forint az önkormányzat saját forrása, és a Szegedi Csatornamű Társulat is hozzájárul a fejlesztéshez 94 millió forinttal.

A kiépülő csatornarendszer hosszú távú megoldást jelenthet a belvízproblémákra, valamint a hirtelen, nagy mennyiségben lezúduló csapadék is könnyebben elfolyik a területről, és nem okoz nagy károkat. Így az érintett területek lakóinak életkörülményei javulni fognak.

Újszegeden hét utcán, 4336 méter hosszon készül csapadékvíz-elvezető rendszer. Kiskundorozsmán, a Bánomkerti öblözetben kilenc utcát érint a fejlesztés, 5301 méteren épül csatorna. A projekt része a Bánomkerti csapadékvíz-főgyűjtő csatorna rekonstrukciója és kapacitásának növelése is 1568 méteren.

Újszegeden és Kiskundorozsmán a csapadékvíz-főgyűjtő csatornánál a Délút Kft., a kiskundorozsmai utcákban a Norbo-Ép Kft. végzi a kivitelezést. A fejlesztések a tervek szerint jövő év végére fejeződnek be.

A projektben Marostőn kilenc utcában, 4637 méteren épül esővíz-elvezető csatorna, elvégzik a Kürü sori árok mederburkolását, emellett három szivattyúállásos átemelőt is építenek, hogy az összegyűjtött csapadékvíz gond nélkül eljuthasson az azt befogadó Holt-Marosba. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás még zajlik, ezért ezen a területen a tervek szerint a jövő év második felében kezdődhet el a munka.

Előző sztori

Az SZTE COVID-ellátását segítik az ideiglenesen elköltöztetett klinikák

Következő sztori

104 migráns igyekezett hiába egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Legutóbbi hasonló cikkek