Krimi

Vesztegető kamionsofőrök ellen emeltek vádat Szegeden

Vesztegető kamionsofőrök ellen emeltek vádat Szegeden

2020. november 20., péntek
Vesztegető kamionsofőrök ellen emeltek vádat Szegeden

A vádirat szerint a kamionsofőrként dolgozó vádlottak növényegészségügyi ellenőrzésen kötelezően átvizsgálandó árut szállítottak külföldről Magyarország területén keresztül különböző célországokba. Az ellenőrzést a Csongrád Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Földművelésügyi Főosztály, Növény- és Talajvédelmi Osztályának növényvédelmi felügyelői voltak hivatottak elvégezni. A szállítmányukat a röszkei határkirendeltségen beléptető vádlottak az ügyintézés meggyorsítása, illetve zökkenőmentessé tétele érdekében az ott dolgozó kormánytisztviselőknek készpénzt adtak át.

A pénzt elfogadó hivatalos személyekkel szemben már korábban vádemelésre került sor, a most benyújtott vád tárgyát az őket megvesztegető szerb, lengyel valamint török kamionsofőrök cselekménye képezi. A vádlottak kihallgatására nemzetközi jogsegélyeljárás útján került sor.

A főügyészség a vádlottakkal szemben hivatali vesztegetés bűntette miatt emelt vádat, indítványozva bűnösségük büntetővégzésben történő megállapítását. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.