/

Vesztegető kamionsofőrök ellen emeltek vádat Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Vádat emelt a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség tizenkét külföldi állampolgárral szemben, akik 2015 nyarán növényvédelmi felügyelőket vesztegettek meg Röszkén - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a kamionsofőrként dolgozó vádlottak növényegészségügyi ellenőrzésen kötelezően átvizsgálandó árut szállítottak külföldről Magyarország területén keresztül különböző célországokba. Az ellenőrzést a Csongrád Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Földművelésügyi Főosztály, Növény- és Talajvédelmi Osztályának növényvédelmi felügyelői voltak hivatottak elvégezni. A szállítmányukat a röszkei határkirendeltségen beléptető vádlottak az ügyintézés meggyorsítása, illetve zökkenőmentessé tétele érdekében az ott dolgozó kormánytisztviselőknek készpénzt adtak át.

A pénzt elfogadó hivatalos személyekkel szemben már korábban vádemelésre került sor, a most benyújtott vád tárgyát az őket megvesztegető szerb, lengyel valamint török kamionsofőrök cselekménye képezi. A vádlottak kihallgatására nemzetközi jogsegélyeljárás útján került sor.

A főügyészség a vádlottakkal szemben hivatali vesztegetés bűntette miatt emelt vádat, indítványozva bűnösségük büntetővégzésben történő megállapítását. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Előző sztori

125 (!) migránst tartóztattak fel legutóbb Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Ismét megugrott a fertőzöttek száma Csongrád-Csanádban