Váratlan fordulat: folytatódhatnak az alacsonyabb osztályú labdarúgó-bajnokságok

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az MLSZ rövid időn belül tájékoztatja az egyesületeket a folytatás lehetőségéről. Az biztos, hogy csak zárt kapuk mögött rendezhetnek mérkőzéseket.

Mint ismeretes, Csányi Sándor MLSZ-elnök hétfőn bejelentette, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség félbeszakítja az amatőr bajnokságait. Csányi az M4 Sportnak elmondta, a férfi NB I. és NB II., valamint a női NB I. folytatódik, a férfi NB III.-at és a megyei bajnokságokat, illetve a női NB II.-t, valamint az utánpótlás-sorozatokat viszont félbeszakítják.

Kedd este az MLSZ honlapján megjelent egy cikk, amely szerint a szövetség továbbra is kivétel nélkül elfogadja és betartja a hatósági korlátozásokat, ugyanakkor minden lehetőséget megragad, amely felelős körülmények között a futball folytatását segíti.

„Amíg a hatósági szabályok – bár szigorú korlátozás mellett, de – engedik az edzések és mérkőzések megtartását, az MLSZ a csapatok kérését figyelembe véve dönt a bajnokságok folytatásáról”

– olvasható a cikkben.

Kiemelik, a kihirdetett szabályozás értelmében a következő időszakban kizárólag zárt kapuk mögött rendezhető labdarúgó-mérkőzés. Ez vonatkozik a soron következő válogatott mérkőzésekre is, amelyekre a megvásárolt jegyek árát az MLSZ visszatéríti.

Megemlítik, hogy miközben általánosan a gyülekezés és a csoportos sportolás, így a szabadidős foci is tilos, a hivatalos rendelet lehetőséget biztosít a versenyszerű sporttevékenység – nézők kizárásával történő – folytatására.

A Magyar Labdarúgó-szövetség a rendelet kedd esti kihirdetését követő legrövidebb időn belül tájékoztatja az egyesületeket a bajnokságok folytatásának feltételeiről.

Előző sztori

Ötezer fölé emelkedett a fertőzöttek száma Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Választási törvényt módosítana Semjén Zsolt: kiesnek a kamupártok?