Sport

Az NB I. és az NB II. kivételével félbeszakad a fociszezon

Az NB I. és az NB II. kivételével félbeszakad a fociszezon

2020. november 9., hétfő
Az NB I. és az NB II. kivételével félbeszakad a fociszezon

Csányi Sándor elnök hétfőn bejelentette, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) félbeszakítja az amatőr bajnokságait. Csányi az M4 Sportnak elmondta, a férfi NB I. és NB II., valamint a női NB I. folytatódik, a férfi NB III.-at és a megyei bajnokságokat, illetve a női NB II.-t, valamint az utánpótlás-sorozatokat viszont félbeszakítják.

Orbán Viktor miniszterelnök délelőtt közölte, a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések részeként szerdán nulla órától tilossá válik az amatőr csapatsport, amennyiben az Országgyűlés megadja a kormány számára a rendkívüli felhatalmazást.

Csányi úgy fogalmazott, nagyon sajnálják, hogy "az év meccsét", az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőt nézők nélkül kell megrendezni csütörtökön, ahogyan a magyar válogatott további mérkőzéseit is az idén, illetve a Ferencváros és az FC Barcelona találkozóját a Bajnokok Ligája csoportkörében.

A nemzeti csapat vasárnap Szerbiát, jövő szerdán pedig Törökországot fogadja a Nemzetek Ligájában. "Látva a számokat és a vírus terjedését, nem lehet olyan szigorú intézkedést hozni, amit ne tartanánk indokoltnak. Bármennyire is szeretjük a futballt, és szerettünk volna a nézők kedvében járni, most sokkal fontosabb, hogy minél kevesebben fertőződjenek meg, és minél kevesebben haljanak meg" - nyilatkozta az MLSZ elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.