Új helyi adót vetett ki a vásárhelyi polgármester

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
2021. január 1-től adót kell fizetniük a vállalkozói tevékenységet nem folytató vásárhelyi magánszemélyeknek az általuk bérbe adott termőföld után - számolt be a Rádió 7.

Erről a veszélyhelyzet alatt egy személyben döntött Márki-Zay Péter a város csütörtöki véleményező közgyűlésén. A döntést megelőzően a polgármester a képviselők véleményét is kikérte, amely során a városvezetőt támogató képviselők igennel, a Fidesz képviselői nemmel szavaztak.

Az adó éves mértéke a szántó, kert, gyümölcsös és szőlőtermelő földterületek esetében 6 ezer forint, míg az egyéb földek esetében 3000 ezer forint hektáronként. Az új adó a polgármester számításai szerint közel 1.800 vásárhelyi polgárt érint, akiktől évente közel 80 millió adót fognak beszedni.

Márki-Zay Péter szerint az adó összességében Hódmezővásárhely külterületének mintegy 40 százalékára vonatkozik, és ennek megfelelő számítások alapján jött ki ez a 70-80 millió forintos bevétel. A polgármester amondó, hogy a négy adó közül akár ennek az egynek a bevezetése is jelentősen javítja az önkormányzat anyagi helyzetét és jövő évi lehetőségeit.

Videó!
Előző sztori

Távolodik a hidegfront

Következő sztori

Sok ezer maszkot osztott szét három kórház között Juhász Tünde