Üdv, kedves gyilkosok!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Georg Spöttle írása a bécsi terrortámadásról.

Párizs, Bataclan (89 halott), más párizsi helyszínek (41 halott), Nizza (86 halott), brüsszeli repülőtér (32 halott), berlini karácsonyi vásár (12 halott), Nizza, Notre Dame katedrális (3 halott), Bécs (4 halott)… és még folytathatnám a lap aljáig, hogy hány ártatlan ember életét követelték a terrortámadások az elmúlt években. Elborzadva a hírektől az emberek a terroristákat és az iszlámot hibáztatják, ám ez csak részigazság.

A valódi tettesek nem radikális mecsetekben és medreszékben (korániskolákban) ülnek vagy az Iszlám Állam biztos házaiban bujkálnak Idlib romos külvárosában, Szíriában, hanem ott ülnek Brüsszelben. Ha górcső alá vesszük az elmúlt évek terrortámadásait, akkor láthatjuk, hogy a merénylők kevés kivétellel a 2015-ös migrációs hullámmal érkeztek Európába. Kiadták magukat menekülteknek, akik az Iszlám Állam véres uralma elől futottak egészen az Európai Unió határáig. Ám itt nekiálltak egy ugyanolyan rémuralom kiépítésének, amely elől állítólag menedékjogot kértek.

Nagyon hamar megtalálták a radikális mecseteket és iszlám kulturális központokat, ahol a már meglévő gyűlöletet a keresztények és a zsidók ellen még jobban felerősítették bennük. Találtak társakat és segítőket, akik hozzájuttatták őket hamis papírokhoz, lőfegyverhez vagy megtanították nekik a házi készítésű robbanóanyagok gyártását. Aljas módon az ellen az ország ellen fordultak, amely menedéket, segélyt, iskolázást és egy új, szabad életet akart biztosítani számukra. Így volt ez a Boston maratonon robbantó dagesztáni testvérpárral, és így volt a bécsi terroristával is, aki hétfőn gyilkolt meg négy embert.

A brüsszeli bűnösök most is találnak szép szavakat: „együttérzünk, fogjunk össze, nem engedünk a gyűlöletnek…” Ám egyikük sem mondja, hogy zárjuk le a határokat és vessünk véget annak az őrületnek, hogy milliók jönnek be a kontinensre útlevél és bármiféle ellenőrzés nélkül. Nem merik sem kimondani, sem meglépni a nyilvánvalót, hogy a hatóságok által ismert radikálisokat, terrorista kapcsolattal rendelkező személyeket és a bűnözőket ki kell utasítani az országból. A liberálisok nem tanulnak. Nemrég Drezdában egy 2015-ben érkezett „szír menekült” késelt meg egy meleg párt a múzeum előtt. Sikerült elmenekülnie, ám a késen hagyott DNS-nyomok alapján elfogták, mivel számon tartott iszlamista veszélyeztető volt és már profilaktikusan (előzetesen) vettek DNS-mintát tőle. A férfipár egyik tagját már nem tudták megmenteni. Érdekes módon a szivárványzászlót lengető liberálisok sem kaptak a fejükhöz, hogy az LMBTQI+ valahogy nem fér össze a radikális iszlámmal, és ezek az emberek veszélyt jelentenek rájuk nézve. Soros György flottillája továbbra is hozza ezer szám az illegális bevándorlókat és köztük a terroristákat is, akik az életünkre törnek.

A Charlie Hebdo Mohammed-karikatúrái újra felkorbácsolták a kedélyeket és több ember életét követelték. Érdemes volt újra lehozni őket, amikor tudták a szerkesztőségben, hogy ezzel kivívják a terroristák haragját. Szerintem nem. Nem gyávaságból nem, hanem mert nekünk sem esik jól, ha gyalázzák a vallásunkat. A szólás és a művészetek szabadsága egy dolog, a vallásgyalázás pedig szerintem nem fér bele, főleg akkor nem, ha ezzel emberi életeket teszünk kockára. A bécsi templomot feldúló 50 török fiatal is azt akarta megmutatni, hogy ők itthon vannak és hogy ők az erősebbek. A sok évtizedes elhibázott bevándorlási politika most visszaüt, nagyot és erővel.

Georg Spöttle

Előző sztori

200 diákkal indult a tanév a Junior Akadémián

Következő sztori

A szigor hozzájárul a járvány lassulásához, de a végső megoldás a vakcina

Legutóbbi hasonló cikkek