Sport

Törököket vert, és osztályt váltott a magyar labdarúgó-válogatott

Törököket vert, és osztályt váltott a magyar labdarúgó-válogatott

2020. november 18., szerda
Törököket vert, és osztályt váltott a magyar labdarúgó-válogatott

A Nemzetek Ligája B-divíziójából az A-ba jutás volt a tétje a magyar válogatott utolsó, törökök elleni csoportmérkőzésén. A képlet egyszerű volt, amennyiben ma este több pontot szereznek a mieink a Szerbiában vendégszereplő oroszoknál, úgy a magyar csapat megnyeri a csoportját és feljut az A-divízióba, ezzel pedig egy lépéssel közelebb kerülhet a 2022-es világbajnoksághoz és a 2024-es Európa-bajnoksághoz. 

A koronavírus-fertőzése miatt otthonában lábadozó Marco Rossit továbbra is Gera Zoltán helyettesítette a meccsen, amelyen nem lehetett ott Szoboszlai Dominik, akit klubcsapata, a Red Bull Salzburg csak múlt vasárnap estig engedett el.

Itt is, ott is akadt helyzet a nem túl nagy irammal kezdődő mérkőzésen, de egyik csapatnak sem sikerült magához ragadnia az irányítást. Egy-egy kapura veszélyesebb akció végén sem akadt egyetlen komolyabb védeni való egyik oldalon sem. Talán kicsit túl békés döntetlennel zárták a félidőt a csapatok...

Mahmut Tekdemir és Nikolics Nemanja csatája a mérkőzésen. (Fotó MTI/Illyés Tibor)

A szünetben Kalmár Zsoltot Cseri Tamás, Könyves Norbertet pedig Varga Kevin váltotta. A támadósorba hozott változások egyértelműen jelezték, a magyar válogatott a győzelemre játszik. Ennek szellemében valamivel aktívabbak is lettek támadásban, ami az 57. percben gólt is eredményezett. Varga Kevin kapott jó labdát, remekül lőtt kapura, s bár a török kapus a labdát még kapufára tolta, de az érkező Sigér Dávid bepofozta a lasztit a kapuba. A Ferencváros középpályása az első gólját szerezte címeres mezben. 1-0

A gól után is a magyar válogatott maradt kezdeményezőbb, tette mindezt úgy, hogy közben a hátsó alakzatban sem volt megingás. Ha pedig mégis lövésig jutottak a törökök, akkor ott volt a csapatkapitányi karszalagot Nikolics Nemanja után megöröklő Dibusz Dénes a kapuban. Például a 74. percben, az addigi legnagyobb török helyzet alkalmával is, amikor vetődve fogta Hakan Calhanoglu jobblábas, 13 méteres lövését. A kipattanóból Deniz Türüc ismételt, de az Loic Negóban akadt el.

Az első magyar gólt szerző Sigér Dávid Ozan Tufannal harcol a labdáért. (Fotó MTI/Illyés Tibor)

Az i-betűre a pontot a 94. percben Varga Kevin tette fel. Két török szöglet után a felszabadító magyar védőkről került hozzá a labda, amit végigvezetett a pályán és a kapus mellett higgadtan a bal alsó sarokba lőtt - Sigérhez hasonlóan ő is először talált a kapuba a válogatottban. 2-0

A második félidő alapján többet tett a győzelemért a magyar válogatott, így megérdemelten nyert 1-0-ra és ezzel a Nemzetek Ligája A divíziójába jutott, amivel egy lépést tett a 2022-es világbajnoki szereplés felé.

Ilyen sem volt utoljára

A magyar válogatott újabb győzelmével veretlenül, 2 győzelemmel és egy döntetlennel zárta egyhetes szériáját, a 2020-as évet pedig régen látott mérleggel, 5 győzelemmel 2 döntetlennel és mindössze 1 vereséggel fejezte be.

Soha rosszabb év végi mérleget, soha rosszabb magyar válogatottat!


Nemzetek Ligája, B-LIGA, 3. CSOPORT, 6. FORDULÓ

Magyarország-Törökország 2-0 (0-0)
Budapest
, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. V: Kruzliak (szlovák)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. – Nego (Botka, 89.), Sigér, Nagy Á., Kalmár (Cseri, a szünetben), Hangya (Holender, 74.) – Nikolics (Gyurcsó, 64.), Könyves (Varga K., a szünetben). Szövetségi kapitány: Marco Rossi (a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált kapitányt segítője, Gera Zoltán helyettesíti a kispadon)
TÖRÖKORSZÁG:
 Günok – Sangaré, Kabak, Demiral, Erkin – I. Kahveci (Yazici, 55.), Tufan (Ozcan, 71.), Tekdemir (Ayhan, 88.), H. Calhanoglu, Karaman – Tosun (Turuc, 71.). Szövetségi kapitány: Senol Günes
Gólszerző: Sigér (57.), Varga K. (90+5.)

A mérkőzés góljai

https://streamable.com/ansxtc
Ezzel a góllal vezetett a magyar válogatott.
https://streamable.com/tyv4gf
Varga Kevin gólja a lefújás előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.