Közélet

Több mint négyszázan vannak lélegeztetőgépen

Több mint négyszázan vannak lélegeztetőgépen

2020. november 7., szombat
Több mint négyszázan vannak lélegeztetőgépen

Újabb 5318 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 104 943 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 107 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2357 főre emelkedett, 24 847-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 77 739fő. Az aktív fertőzöttek 25%-a, az elhunytak 29 %-a, a gyógyultak 27%-a budapesti. 5612 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 405-en vannak lélegeztetőgépen.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi e llátást. A járvány megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása.Ezért a járvány elleni védekezés további erősítése érdekében a kormány visszaállította arendkívüli jogrendet, azaz kihirdette aveszélyhelyzetet.Ez azért fontos, mert a rendkívüli jogrend – ahogy az első hullám idején, úgy most is - gyors cselekvést tesz lehetővé a kormány számára. A kormány az Országgyűlést arra kéri, hogy a rendkívüli jogrendet 90 nappal hosszabbítsa majd meg, az erről szóló javaslatot már a parlament elé terjesztette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.