Szír embercsempészt dugtak dutyiba Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a Németországban élő szír férfit, aki öt illegális határátlépő Nyugat-Európába történő csempészésében állapodott meg - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a férfi november 21-én reggel fél nyolckor Szeged külterületén felvett az általa vezetett gépkocsiba öt, magát szír nemzetiségűnek valló személyt, akik röviddel azt megelőzően illegálisan lépték át a magyar-szerb államhatárt. Az ezidáig ismeretlen megbízóival a gyanúsított abban állapodott meg, hogy 1700 euró ellenében a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkező utasait Nyugat – Európába szállítja.

A Készenléti Rendőrség járőrei a férfit röviddel az illegális határátlépők gépkocsiba való beszállását követően igazoltatás alá kívánták vonni. A gyanúsított és utasai észlelve a rendőrautót, a gépkocsiból kiszállva megpróbáltak elszaladni, de a járőröknek pár száz méteres üldözés után sikerült őket elfogniuk.

Az államhatár átlépéshez vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése végleges.

Előző sztori

129 (!) migránst tartóztattak fel legutóbb Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Szerbiában bezárhatják az iskolákat