Szerdától pandémiás menetrend lép életbe Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nyári menetrend lesz az alapja, igazodva a kijárási tilalomhoz.

A kihirdetett kormányrendelethez igazodva ritkábban közlekednek majd a tömegközlekedési eszközök Szegeden – tudatta közleményében az önkormányzat. Az egyetemisták és a középiskolások átálltak a digitális oktatásra, így jelentősen csökkent az utasok száma.

Szerdán a reggeli üzemkezdettől a nyári tanszüneti menetrenden alapuló rendkívüli pandémiás menetrend lép életbe Szegeden.


A villamosok és a trolik a nyári menetrend szerint közlekednek, a kijárási tilalom időszakában este nyolc órától este tízig 20–30 perces ütemben, este tíz órától üzemzárásig 30 perces ütemben. A legelső és legutolsó indulási idő nem változik.

A Volánbusz járatai a nyári tanszünetben munkanapokon, illetve a hétvégéken és ünnepnapokon, szabadnapokon és munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek. Itt azonban lesznek kivételek:

  • a 7F-es jelzésű autóbuszvonal járatai hétvégéken és ünnepnapokon a nyári tanszünetben hétvégéken és ünnepnapokon meghirdetett alapmenetrend szerint közlekednek, de csak a Mars térről 22:45 órakor meghirdetett járat közlekedik,
  • a 24-es és a 79H jelzésű autóbuszvonal járatainak menetrendje nem változik,
  • az éjszakai járatok (91E, 92E, 93E és 94E) nem közlekednek.
Előző sztori

Hidegfront érkezik, némi napsütésben is reménykedhetünk

Következő sztori

Speciális gyermekotthon épül lányoknak Ópusztaszeren