Közélet

Szerdától pandémiás menetrend lép életbe Szegeden

Szerdától pandémiás menetrend lép életbe Szegeden

2020. november 16., hétfő
Szerdától pandémiás menetrend lép életbe Szegeden

A kihirdetett kormányrendelethez igazodva ritkábban közlekednek majd a tömegközlekedési eszközök Szegeden - tudatta közleményében az önkormányzat. Az egyetemisták és a középiskolások átálltak a digitális oktatásra, így jelentősen csökkent az utasok száma.

Szerdán a reggeli üzemkezdettől a nyári tanszüneti menetrenden alapuló rendkívüli pandémiás menetrend lép életbe Szegeden.


A villamosok és a trolik a nyári menetrend szerint közlekednek, a kijárási tilalom időszakában este nyolc órától este tízig 20–30 perces ütemben, este tíz órától üzemzárásig 30 perces ütemben. A legelső és legutolsó indulási idő nem változik.

A Volánbusz járatai a nyári tanszünetben munkanapokon, illetve a hétvégéken és ünnepnapokon, szabadnapokon és munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek. Itt azonban lesznek kivételek:

  • a 7F-es jelzésű autóbuszvonal járatai hétvégéken és ünnepnapokon a nyári tanszünetben hétvégéken és ünnepnapokon meghirdetett alapmenetrend szerint közlekednek, de csak a Mars térről 22:45 órakor meghirdetett járat közlekedik,
  • a 24-es és a 79H jelzésű autóbuszvonal járatainak menetrendje nem változik,
  • az éjszakai járatok (91E, 92E, 93E és 94E) nem közlekednek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.