/

Szerb embercsempészt tartóztattak le Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség hétvégi ügyeleti tevékenysége során benyújtott indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a szerb férfit, aki 5 illegális határátlépő Nyugat-Európába csempészését kísérelte meg - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a férfi november 20-án 10 óra 45 perckor felvett az általa vezetett gépkocsiba öt, magát szír nemzetiségűnek valló személyt, akik röviddel azt megelőzően illegálisan lépték át a magyar–szerb államhatárt.

Az ez idáig ismeretlen megbízóival a gyanúsított abban állapodott meg, hogy a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkező utasait Nyugat-Európába szállítja. Ennek érdekében a férfi a cselekményt megelőző napon egy bérelt gépkocsival belépett Magyarország területére, majd az autópálya pihenőben aludt, várva, hogy a megbízói elküldjék azokat a GPS-koordinátákat, ahol az illegális határátlépőket fel kell vennie. A gyanúsított miután a koordinátákat megkapta, Deszk külterületére hajtott, ahol egy erdei bekötő útnál megállt.

A megyei rendőr-főkapitányság járőrei a férfit az illegális határátlépők gépkocsiba való beszállása során igazoltatás alá vonták, előállították, majd őrizetbe vették.

Az államhatár átlépéshez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője is fellebbezést jelentett be, a szabadlábon történő védekezés érdekében.

Előző sztori

168 új fertőzöttet azonosítottak Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Létszámbővítést tervez a Lufthansa Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek