Krimi

Szerb embercsempészt tartóztattak le Szegeden

Szerb embercsempészt tartóztattak le Szegeden

2020. november 24., kedd
Szerb embercsempészt tartóztattak le Szegeden

A megalapozott gyanú szerint a férfi november 20-án 10 óra 45 perckor felvett az általa vezetett gépkocsiba öt, magát szír nemzetiségűnek valló személyt, akik röviddel azt megelőzően illegálisan lépték át a magyar–szerb államhatárt.

Az ez idáig ismeretlen megbízóival a gyanúsított abban állapodott meg, hogy a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkező utasait Nyugat-Európába szállítja. Ennek érdekében a férfi a cselekményt megelőző napon egy bérelt gépkocsival belépett Magyarország területére, majd az autópálya pihenőben aludt, várva, hogy a megbízói elküldjék azokat a GPS-koordinátákat, ahol az illegális határátlépőket fel kell vennie. A gyanúsított miután a koordinátákat megkapta, Deszk külterületére hajtott, ahol egy erdei bekötő útnál megállt.

A megyei rendőr-főkapitányság járőrei a férfit az illegális határátlépők gépkocsiba való beszállása során igazoltatás alá vonták, előállították, majd őrizetbe vették.

Az államhatár átlépéshez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője is fellebbezést jelentett be, a szabadlábon történő védekezés érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.