Egészség

Praxisközösséget hozott létre öt csongrád-csanád megyei település

Praxisközösséget hozott létre öt csongrád-csanád megyei település

2020. november 12., csütörtök
Praxisközösséget hozott létre öt csongrád-csanád megyei település

A tiszaszigeti önkormányzata öt település (Tiszasziget, Deszk, Szeged-Szőreg, Kübekháza és Újszentiván) háziorvosi körzeteinek bevonásával, 2018 novemberében kezdődött meg az a projekt, amelynek keretében az alapellátást végző háziorvosok és további közreműködő szakemberek olyan együttműködő hálózatát alakítják ki, amely a hagyományosan kínált gyógyító, akut és sürgősségi orvosi ellátás mellett betegségmegelőző és egészségfejlesztési tevékenységeket is végez.

A projekt az Európai Unió és a magyar kormány 125 millió forint vissza nem térítendő támogatásával valósul meg. A kezdeményezés hét háziorvosi körzet praxisközösségi együttműködését valósítja meg.

A praxisközösség célja az ellátott népesség egészségi állapotának javítása, nem pusztán a betegek ellátása és gondozása, hanem a betegségek megelőzése, valamint az egészség megőrzése és fejlesztése révén is.

E célok elérése új szakemberek és segítőik révén történik, akik az egészségügyi szolgáltatások széles skáláját tudják megtervezni és megvalósítani. A projekt keretében a praxisközösség dietetikus; gyógytornász és védőnők segítségével nyújt többletszolgáltatásokat biztosítja az érintettek részére.

A projekt tevékenységeinek megvalósításával a cél az, hogy a praxisközösség által érintett ellátási területen javuljon a lakosság egészségi állapota, növekedjen a születéskor várható élettartam és az egészségben eltöltött évek száma, a fejlesztés hozzájáruljon az alapellátás preventív fókuszú áthangolásához, ezáltal a lakosság egészségtudatosságának növeléséhez.

Közreműködő háziorvosok:

KörzetCímPraxist vezető orvos
Deszk 1. sz. körzet6771 Deszk, Tempfli tér 10.Dr. Marusin Ildikó
Deszk 2. sz. körzet6772 Deszk, Tempfli tér 4.Dr. Balla Beáta
Kübekháza6755 Kübekháza, Fő utca 32.Dr. Deák Enikő
Szőreg 1. sz. körzet6771 Szeged, Szerb utca 8.Dr. Szántó Gergely
Szőreg 2. sz. körzet6771 Szeged, Szerb utca 8.Dr. Patocskai Anna
Tiszasziget6756 Tiszasziget, Szabadság u. 10/aDr. Mohos András
Újszentiván6754 Újszentiván, Árpád utca 5.Dr. Juhász Tibor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.