/

Milliárdokat fordít iskolák fejlesztésére a kormány

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Iskolák felújítására ötmilliárd, iskolai tornatermek, tornaszobák fejlesztésére két és fél milliárd forintot fordít a kormány a Magyar falu programon keresztül - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn az MTI-vel.

Gyopáros Alpár a közleményben azt írta, hogy iskolaépületek felújítására és iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztésére idén először adhattak be pályázatot a Magyar falu programban a területileg illetékes tankerületi központok az ötezer, vagy az alatti állandó lakosú települések vonatkozásában.

A Miniszterelnökség az iskolák felújítását, korszerűsítését és az ezzel kapcsolatos berendezések, eszközök beszerzését támogató pályázaton 166, a vidéki kistelepüléseken lévő, elavult, iskolai tornatermek, tornaszobák fejlesztését célzó pályázaton 93 nyertest hirdetett – ismertette.

Hozzátette: a nyertesek listája elérhető a www.kormany.hu honlapon.

A Magyar falu program célja a vidéki kistelepülések hátrányainak mérséklése, a helyi életminőség javítása, a népességcsökkenés megállítása. A program indulása óta a nyertes pályázatok száma meghaladja a 12 ezret, a kifizetett állami támogatások összege pedig a 130 milliárd forintot – olvasható a közleményben.

(MTI)

Előző sztori

Nekiment az önkormányzati „újságnak” a szegedi DK!

Következő sztori

Hazánk megvétózza az uniós költségvetést