Sport

Marco Rossi lapunknak elárulta, hogy már a hosszabbításra készült

Marco Rossi lapunknak elárulta, hogy már a hosszabbításra készült

2020. november 14., szombat
Marco Rossi lapunknak elárulta, hogy már a hosszabbításra készült

- Sokkal jobban vagyok, szombat reggelre minden tünetem elmúlt - mondta az online sajtótájékoztatón az olasz szakember, aki elárulta, otthonában, a szintén megfertőződött feleségével együtt nézte csütörtökön az Izland ellen 2-1-re megnyert pótselejtezőt. Az 56 éves tréner a soron következő, vasárnapi találkozóról kifejtette, sokkal könnyebb dolga lesz a játékosait motiválni a sikeres Eb-kvalifikáció után, mint szerb kollégájának, akinek csapata csütörtökön büntetőkkel elbukott az utolsó akadályban Skócia ellen.

A magyar válogatott játékosai ünneplik gyõzelmüket a Magyarország–Izland labdarúgó-Európa-bajnoki pótselejtező végén a Puskás Arénában.

Rossi, akinek elődei közül Egervári Sándor és Bernd Storck is gratulált, arról is beszélt, hogy a már több mint kétéves tevékenységéről szóló átfogó értékelést meghagyja másoknak, de kiemelte: az mindenképpen látványos, hogy hány pontot gyűjt a gárda és milyen erősségű csoportokban. Szerinte a világbajnoki ezüstérmes horvátok, az Európa-bajnoki elődöntős walesiek, továbbá az izlandiak, a törökök és a szerbek legyőzése nagy fegyvertény, mert mind az öt válogatott magasabban jegyzett, mint a magyar.

Azt is megemlítette, hogy lezajlott egy generációváltás, a 2018-ban kihirdetett első és a mostani keret összetételében kétharmados az eltérés. Hozzátette, hogy a mentális felkészültségben sokat lépett előre a válogatott, mert most már nyomás alatt is képes támadásba lendülni.

A magyar válogatott vasárnap 20.45-től a Puskás Arénában találkozik a szerb csapattal a Nemzetek Ligája másodosztályának megfelelő B divízióban. Az ötödik fordulós mérkőzést a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezik.

Íme a sajtótájékoztató:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.