Sport

Lélekemelő győzelmet aratott a szegedi pólócsapat

Lélekemelő győzelmet aratott a szegedi pólócsapat

2020. november 26., csütörtök
Lélekemelő győzelmet aratott a szegedi pólócsapat

– A legfontosabb, hogy megvan a három pont. Eddig a bajnokság sorsolása és szerencsétlen lebonyolítása miatt nem nagyon volt esélyünk pontokat szerezni, de most ezzel a győzelemmel elindulhatunk felfelé a tabellán – értékelt a találkozót követően a szegedi mester.

Szabó Zoltán kifejtette, több szempontból is mélyen volt a csapat, ugyanis a győzelmek hiánya, illetve a koronavírus-járvány nehéz helyzetbe hozta a keretet. Kiemelte, ennek tükrében a szerdai győzelem nagy tartásról és sportemberi kvalitásról árulkodik.

Az SZVE szombaton a Kaposvárt látja vendégül, azt követően pedig Tatabányán folytatja a bajnokságot. Szabó Zoltán úgy véli, ha sikerül átmenteni az UVSE ellen látott mentalitást, akkor győzelmi esélyekkel várhatják a soron következő találkozókat.

– Mindkét mérkőzést meg akarjuk nyerni. Egyik csapat ellen sem lehet biztosra menni, de fel fogunk készülni és ha olyan lelkesedéssel és alázattal játszunk, mint szerdán akkor jó esélyünk lehet a győzelemre – fejtette ki álláspontját.

E.ON férfi vízilabda OB I., 13. forduló
Szegedi VE–UVSE 13–10 (3–5, 4–2, 3–2, 3–1)

Szeged, újszegedi sportuszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Tóth I., Homonnai.
Szegedi VE: Molnár – Sánta 3, Kürti 1, Kiss Cs. 1, Palotás, Horváth Zs., Boros 3. Csere: Tóth Gy., Lakatos 1, Baj 3, Somlai, Mekkel, Szporny 1. Vezetőedző: Szabó Zoltán.
UVSE: Bisztritsányi – Kardos 1, Seeler, Hegedűs 1, Vigvári V. 4, Tamás, Szentesi 2. Csere: Turcsányi, Fekete, Ionescu 1, Belényesi 1, Bencz, Börzsei. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Gól – emberelőnyből: 11/3, ill. 9/2.
Ötméteresből: 1/1, ill. 2/2.
Kipontozódott: Mekkel, ill. Kardos, Seeler.

Kiemelt képünk archív

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.