Legutóbb 92 határsértőt kapcsoltak le Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 92 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 47 migránssal, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek a tegnapi nap folyamán, 45 fő bejutását pedig megakadályozták.

A járőrök november 17-én  0 óra 40 perckor egy határsértőt tartóztattak fel Röszke külterületén, az M5-ös autópálya 174. kilométerében. Ellenőrzése során a férfi líbiai állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A magyar és a román rendőrök november 17-én 1 óra 30 perckor közösen ellenőriztek egy román honosságú járművet a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. A Magyarországra belépni kívánó kamion ellenőrzése során az egyenruhások a raktérben megbújva 41, magukat szír állampolgárnak valló illegális migránst találtak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét  hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A török sofőrrel szemben embercsempészés, a gépjárműben megbújt utasokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen tegnap 9 óra 50 perckor egy román honosságú kamion jelentkezett belépésre. A román-magyar közös ellenőrzés alkalmával a tehergépkocsi rakterében öt határsértőt találtak megbújva a rendőrök. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 45 főt akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Hazánk elkötelezett híve a jogállamiságnak - mondja Orbán Viktor

Következő sztori

Agresszív és alkoholista nyugdíjas verte és fenyegette volt feleségét Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek