Illegális bevándorlás

Legutóbb 92 határsértőt kapcsoltak le Csongrád-Csanádban

Legutóbb 92 határsértőt kapcsoltak le Csongrád-Csanádban

2020. november 18., szerda
Legutóbb 92 határsértőt kapcsoltak le Csongrád-Csanádban

A járőrök november 17-én 0 óra 40 perckor egy határsértőt tartóztattak fel Röszke külterületén, az M5-ös autópálya 174. kilométerében. Ellenőrzésesorán a férfilíbiai állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásajogszerűségét hitelt érdemlően nem tudtaigazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A magyar és a román rendőrök november 17-én 1 óra 30 perckor közösen ellenőriztek egy román honosságú járművet a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. A Magyarországra belépni kívánó kamion ellenőrzése során az egyenruhások a raktérben megbújva 41, magukat szír állampolgárnak valló illegális migránst találtak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A török sofőrrel szemben embercsempészés, a gépjárműben megbújt utasokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen tegnap 9 óra 50 perckor egy román honosságú kamion jelentkezett belépésre. A román-magyar közös ellenőrzés alkalmával a tehergépkocsi rakterében öt határsértőt találtak megbújva a rendőrök. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, semtartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 45 főt akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.