Legutóbb 44 migránst kapcsoltak le Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 44 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek a tegnapi nap folyamán Csongrád-Csanád megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások november 13-án 0 óra és 24 óra között hat esetben összesen 17 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Mórahalom, Szeged és Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak szír, szomáliai, marokkói, líbiai, afgán, illetve algériai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Szegedi Osztályának munkatársai – a KR NNI Székesfehérvári Osztályának jelzésére – az M43-as autópálya 20-as kilométerszelvényében november 13-án 11 óra 30 perckor ellenőriztek egy szerb honosságú kisteherautót, amelyet egy szerb férfi vezetett. Az ellenőrzés során a gépjármű rakterében 13, magát szír állampolgárnak valló határsértőt találtak, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a szerb sofőrt előállították a szegedi határrendészeti kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. Kihallgatását követően őrizetbe vették, és az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során egy román honosságú kamionban három határsértőt találtak megbújva az egyenruhások tegnap. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 11 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Több ezer fertőzött van Szegeden – árulta el Botka László

Következő sztori

Pályázati pénzből fejlesztenek Csanyteleken