Illegális bevándorlás

Legutóbb 44 migránst kapcsoltak le Csongrád-Csanádban

Legutóbb 44 migránst kapcsoltak le Csongrád-Csanádban

2020. november 14., szombat
Legutóbb 44 migránst kapcsoltak le Csongrád-Csanádban

Az egyenruhások november 13-án 0 óra és 24 óra között hat esetben összesen 17 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Mórahalom, Szeged és Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak szír, szomáliai, marokkói, líbiai, afgán, illetvealgériai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Szegedi Osztályának munkatársai – a KR NNI Székesfehérvári Osztályának jelzésére - az M43-as autópálya 20-as kilométerszelvényében november 13-án 11 óra 30 perckor ellenőriztek egy szerb honosságú kisteherautót, amelyet egy szerb férfi vezetett. Az ellenőrzés során a gépjármű rakterében 13, magát szír állampolgárnak valló határsértőt találtak, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a szerb sofőrt előállították a szegedi határrendészeti kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. Kihallgatását követően őrizetbe vették, és az illetékes ügyészségen előterjesztést tettekletartóztatásánakindítványozására.

Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során egy román honosságú kamionban három határsértőt találtak megbújva az egyenruhások tegnap. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 11 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.