Illegális bevándorlás

Legutóbb 39 migránst fogtak egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Legutóbb 39 migránst fogtak egy nap alatt Csongrád-Csanádban

2020. november 30., hétfő
Legutóbb 39 migránst fogtak egy nap alatt Csongrád-Csanádban

A rendőrök november 29-én 0 óra és 24 óra között négy esetben összesen nyolchatársértőt tartóztattak fel Szeged, Szatymaz, Ásotthalom és Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok palesztin, szír, tunéziai, valamint afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A nagylaki közúti határátkelőhely területén az egyenruhásokegy határsértőt fogtak el tegnap hajnalban. A férfi marokkói állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A migránssal szemben a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 30 főt akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.