Legutóbb 39 migránst fogtak egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Csongrád-Csanád megyei rendőrök 39 határsértővel szemben intézkedtek a tegnapi nap folyamán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A rendőrök november 29-én 0 óra és 24 óra között négy esetben összesen nyolc határsértőt tartóztattak fel Szeged, Szatymaz, Ásotthalom és Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok palesztin, szír, tunéziai, valamint afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A nagylaki közúti határátkelőhely területén az egyenruhások egy határsértőt fogtak el tegnap hajnalban. A férfi marokkói állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A migránssal szemben a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 30 főt akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Anyját és ikertestvérét terrorizálta egy szegedi agresszor

Következő sztori

185 további fertőzöttet azonosítottak Csongrád-Csanádban

Legutóbbi hasonló cikkek