Kilenc hónap után játszik hazai BL-meccset a MOL-Pick Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Elverum ellen debütálnak otthon az idei szezonban.

A PSG elleni február 16-i mérkőzés után 284 nappal játszhat újra hazai pályán a MOL-Pick Szeged a kézilabda-Bajnokok Ligájában. A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt előző idény és a szezon elején a csapatot is elérő vírusfertőzés miatt azóta csupán háromszor és mindannyiszor idegenben játszottak a szegediek.

A vírusfertőzés az első BL-mérkőzés előtt ütötte fel a fejét, több játékos is megfertőződött, így szinte a karanténből indultak mindegyik találkozóra – ráadásul a keretet fiatal rutintalan játékosokkal kellett feltölteni. Az EHF szorgalmazta a meccsek lejátszását, de így is csak háromszor tudtak pályára lépni a Tisza-partiak.

Ugyan minden összecsapáson több mint tisztes helytállást mutatott az erősen tartalékos Szeged, de mindháromszor kikapott. Kielcében 26-23-ra, Portóban 25-19-re és Bresztben 26-24-re. Éppen ezért lenne nagyon fontos, hogy ma elkezdjék a pontgyűjtést az Elverum ellen. Ebben sokat segít, hogy a MOL-Pick Szeged a múlt héten két bajnokit is játszhatott. Az Eger ellen otthon, a Budakalász ellen idegeneben nyertek magabiztosan, valamint a keretből egyre többen térhettek vissza és egyre jobb formában játszanak.

Bánhidi Bence a koronavírus-fertőzésből felépülve egyre jobb erőben van és a formáját is kezdi visszanyerni

A norvégok sem állnak sokkal jobban. Elsősorban az országban bevezetett szigorú szabályok miatt eddig négyszer léptek pályára, csak egyszer tudtak hazai pályán játszani és egyszer nyertek, idegenben, a Porto ellen, így a továbbjutás szempontjából ők is fontos meccset játszanak a szegediek ellen.

Az előző kiírásban találkozott először a két csapat, a Pick hazai pályán simán nyert 32-25-re, idegenben azonban megizzadtak, de nyertek 26-25-re. A szerda este 18 óra 45 perckor kezdődő találkozót a járványügyi előírásoknak megfelelően zárt kapuk mögött játsszák, a meccset a Sport Televízió közvetíti.

Meglepetést remél az Elverum magyar válogatottja

Egyértelműen a francia világklasszis Luc Abalo a legnagyobb név a norvégok keretében, de a magyaroknak sokkal fontosabb, hogy nyár óta ott játszik Máthé Dominik. A Balatonfüredről Norvégiába igazoló válogatott átlövő a meglepetés reményében és természetesen örömmel jött haza Magyarországra.

– Persze nagyon vártam, egy kicsit sajnálom, hogy nem lehetnek nézők, hiszen biztosan fantasztikus hangulatban játszhattunk volna. Jó érzés lesz, hogy találkozhatok a válogatott után megint több játékossal is, igaz, most ellenük kell védekeznem és támadnom, de ez azért jó érzéssel tölt el. Hogy tudunk-e meglepetést okozni? Azt gondolom, igen, vagyis mindent megteszünk ezért. Tudjuk, nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, annak ellenére, hogy a Szegednek lesznek hiányzói.

Máthé Dominik a magyar válogatott egyik legígéretesebb tehetsége ma több barátjával is szembe találja magát Szegeden
Előző sztori

A dohányosok nagyobb veszélyben vannak

Következő sztori

Egyelőre nem lesz szigorítás, maradnak az eddigi intézkedések