Sport

Kilenc hónap után játszik hazai BL-meccset a MOL-Pick Szeged

Kilenc hónap után játszik hazai BL-meccset a MOL-Pick Szeged

2020. november 26., csütörtök
Kilenc hónap után játszik hazai BL-meccset a MOL-Pick Szeged

A PSG elleni február 16-i mérkőzés után 284 nappal játszhat újra hazai pályán a MOL-Pick Szeged a kézilabda-Bajnokok Ligájában. A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt előző idény és a szezon elején a csapatot is elérő vírusfertőzés miatt azóta csupán háromszor és mindannyiszor idegenben játszottak a szegediek.

A vírusfertőzés az első BL-mérkőzés előtt ütötte fel a fejét, több játékos is megfertőződött, így szinte a karanténből indultak mindegyik találkozóra - ráadásul a keretet fiatal rutintalan játékosokkal kellett feltölteni. Az EHF szorgalmazta a meccsek lejátszását, de így is csak háromszor tudtak pályára lépni a Tisza-partiak.

Ugyan minden összecsapáson több mint tisztes helytállást mutatott az erősen tartalékos Szeged, de mindháromszor kikapott. Kielcében 26-23-ra, Portóban 25-19-re és Bresztben 26-24-re. Éppen ezért lenne nagyon fontos, hogy ma elkezdjék a pontgyűjtést az Elverum ellen. Ebben sokat segít, hogy a MOL-Pick Szeged a múlt héten két bajnokit is játszhatott. Az Eger ellen otthon, a Budakalász ellen idegeneben nyertek magabiztosan, valamint a keretből egyre többen térhettek vissza és egyre jobb formában játszanak.

Bánhidi Bence a koronavírus-fertőzésből felépülve egyre jobb erőben van és a formáját is kezdi visszanyerni

A norvégok sem állnak sokkal jobban. Elsősorban az országban bevezetett szigorú szabályok miatt eddig négyszer léptek pályára, csak egyszer tudtak hazai pályán játszani és egyszer nyertek, idegenben, a Porto ellen, így a továbbjutás szempontjából ők is fontos meccset játszanak a szegediek ellen.

Az előző kiírásban találkozott először a két csapat, a Pick hazai pályán simán nyert 32-25-re, idegenben azonban megizzadtak, de nyertek 26-25-re. A szerda este 18 óra 45 perckor kezdődő találkozót a járványügyi előírásoknak megfelelően zárt kapuk mögött játsszák, a meccset a Sport Televízió közvetíti.

Meglepetést remél az Elverum magyar válogatottja

Egyértelműen a francia világklasszis Luc Abalo a legnagyobb név a norvégok keretében, de a magyaroknak sokkal fontosabb, hogy nyár óta ott játszik Máthé Dominik. A Balatonfüredről Norvégiába igazoló válogatott átlövő a meglepetés reményében és természetesen örömmel jött haza Magyarországra.

- Persze nagyon vártam, egy kicsit sajnálom, hogy nem lehetnek nézők, hiszen biztosan fantasztikus hangulatban játszhattunk volna. Jó érzés lesz, hogy találkozhatok a válogatott után megint több játékossal is, igaz, most ellenük kell védekeznem és támadnom, de ez azért jó érzéssel tölt el. Hogy tudunk-e meglepetést okozni? Azt gondolom, igen, vagyis mindent megteszünk ezért. Tudjuk, nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, annak ellenére, hogy a Szegednek lesznek hiányzói.

Máthé Dominik a magyar válogatott egyik legígéretesebb tehetsége ma több barátjával is szembe találja magát Szegeden

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.