/

Jó hírt kaptak a taxisok

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Megjelent a Magyar Közlönyben, 2022 végéig felfüggesztik azt a szabályt, hogy legfeljebb 10 éves autóval lehet taxizni - írja a Magyar Hírlap.

Magyarországnak működnie kell, a koronavírus-járvány alatt mindent meg kell tenni a munkahelyek megvédéséért. Éppen ezért a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója korábban javasolta a kormánynak: könnyítsenek a taxis vállalkozók helyzetén – írja a lap a Fidesz Budapest Facebook-oldalra hivatkozva.

A könnyítés elsősorban a fővárosi vezetés által cserben hagyott budapesti vállalkozóknak és családjaiknak jelent segítséget, a kormánydöntés azonban az ország egész területén dolgozó taxisokra is vonatkozik.

A gépjármű fiatalabbra való cserélésének halasztására vonatkozó rendelkezés azokra az autókra vonatkozik, amelynek életkora a forgalmi engedélybe bejegyzett első nyilvántartásba vétel időpontjától számított 10. évet 2020. március 1. és 2022. december 31. közötti időszakban éri el és akik már 2020. március 1-jén már rendelkeztek tevékenységi engedéllyel – részletezik.

Előző sztori

A Habsburgokról nyílt kiállítás Makón

Következő sztori

Nem tudnak aludni a Sárosi utcában a zajos fúróműtől

Legutóbbi hasonló cikkek