Ismét szembesíteni kellett az MSZP-t saját bűnlajstromával

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője azzal vádolta a kormányt a parlamentben, hogy szégyenbe hozták Magyarországot, mert Orbán Viktor miniszterelnök inkább lemondott a hazánk fejlesztésére szánt sok milliárd euróról, csak mert azt kérték tőle, hogy legyen független az igazságszolgáltatás, és tegyék ellenőrizhetővé az uniós pénzek elköltését.

Hogy is van az, hogy Orbán Viktor inkább külföldről piaci hitelt vesz fel kilencszázmilliárd forint értékben, ahelyett, hogy elfogadná a jogállamisági feltételeket? – tette fel a kérdést. Kijelentette: aki a jogállamiság és az európai értékek ellen van, az Magyarország érdekei és a magyar emberek ellen is van. Ez elfogadhatatlan, és a magyar emberek elárulása – szögezte le.

Tóth azt követelte a kormánytól, hogy vezessen be százszázalékos táppénzt az igazolt koronavírus-betegeknek,

adjon nyolcvanszázalékos bértámogatást, növelje meg az álláskeresési támogatás összegét és időtartamát havi minimum százezer forintra és kilenc hónapra, valamint duplázza meg a családi pótlékot, a gyes és a gyed összegét, a nyugdíjasoknak pedig biztosítson tisztességes megélhetést.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára úgy reagált, hogy

mindig meglepő, ha az EU-s forrásokról az MSZP-ben akarnak vitatkozni, miközben kormányzásuk alatt amatőr, felelőtlen, korrupt és rossz volt az uniós pénzek elköltése.

A jogállamiságról szólva úgy értékelt: ma Brüsszelben csak azt az országot tekintik jogállamnak, amely beengedi a migránsokat, de ha egy állam megvédi a határait, az nem minősülhet jogállamnak. Hangsúlyozta: a jogállamiságra vonatkozó kritika mindig furcsa a baloldal szájából, mert azok próbálják kioktatni a nemzeti-polgári oldalt erről a kérdésről, akik a kommunisták utódai, annak a pártnak az utódai, amely diktatúrát működtetett Magyarországon.

Az a párt akar jogállami kérdésekben tanácsot adni, amely 2006-ban békés tüntetéseket veretett részt Budapesten?

– firtatta. Úgy vélte: valójában arról van szó, hogy Brüsszelben hozzá akarják kötni az EU-s forrásokat a migráció támogatásához. Kijelentette: a magyar álláspont következetes és világos volt, „nem mi gondoltuk meg magunkat”.

(MTI, MN, fotó: Koszticsák Szilárd)

Előző sztori

Boncolást is láthatunk a szegedi kutatók éjszakáján

Következő sztori

Szentesen szerelik össze az első tram-traint

Legutóbbi hasonló cikkek