Egyetem

Informatikai cég kapta idén az SZTE Alma Mater presztízsdíját

Informatikai cég kapta idén az SZTE Alma Mater presztízsdíját

2020. november 25., szerda
Informatikai cég kapta idén az SZTE Alma Mater presztízsdíját

Az elismerést a Szegedi Tudományegyetem öregdiák szervezete minden évben azon cégnek ítéli oda, amely kiemelt foglalkoztatója az SZTE-n végzett hallgatóknak, szoros kapcsolatot ápol az intézménnyel és támogatja céljainak megvalósítását. Az SZTE Alma Mater presztízsdíjat minden évben a tavaszi karrier napokon adják át, idén erre a pandémiás helyzet miatt nem volt lehetőség, így az első SZTE Online Karrier Napokhoz kapcsolódva vehette át az elismerést a GriffSoft Informatikai Zrt.

A GriffSoft, amely csaknem 30 éve foglalkozik integrált ügyviteli rendszerek fejlesztésével, saját szektorának meghatározó és egyik legdinamikusabban fejlődő szereplője. Hosszú ideje együttműködik az egyetemmel közös kutatás-fejlesztési projektekben, valamint a duális képzésben, illetve gyakornoki programban is várja a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit.

Gyakornoki programjukban és a duális képzésben jelenleg összesen 18 hallgató vesz részt, amelyből 16 az SZTE hallgatója. A GriffSoft Informatikai Zrt. az SZTE TTIK Informatikai Intézetével több mint 10 éves tudományos együttműködést ápol.

Ferenczy Imre, a GriffSoft Informatikai Zrt. vezérigazgatója örömét fejezte ki a díjjal kapcsolatban és az egyetemmel való együttműködés, stratégiai megállapodások fontosságát hangsúlyozta. - Nagy megtiszteltetés az SZTE Alma Mater presztízsdíjat átvenni. A GriffSoft szoftverfejlesztő cégként rendkívül erőteljesen támaszkodik a jövő generációjára, ezért is nagyon jó, hogy napi szinten kapcsolatban vagyunk az egyetemmel. Cégünk számára egyértelmű, hogy a Szegedi Tudományegyetemmel való együttműködés nagyon gyümölcsöző, win-win szituációt teremt a vállalat és az SZTE életében. A jövőbeli célunk, hogy az egyetemmel az eddigiek során kiépített sokoldalú együttműködést szorosabbá tegyük, további területekre kiterjesszük és magasabb partneri szintre emeljük. A GriffSoft és a Szegedi Tudományegyetem stratégiai szövetségének kialakítása kiemelten fontos szerepet kap a cég víziói között – mondta a vezérigazgató.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.