Hatvannyolc nap után játszik hazai pályán a MOL-Pick Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A meccset zárt kapuk mögött rendezik, de a gólokról nem maradnak le a szurkolók.

Az elmúlt két hónapban történtek után félve írjuk le, de úgy tűnik, hogy egy nagyon hosszú és nehéz időszak végére kerül pont a MOL-Pick Szeged történetében. A csapat szerdán este 18 órától hazai pályán fogadja az Eger együttesét bajnoki mérkőzésen.

A szegediek legutóbb szeptember 11-én a “kis” Veszprém ellen játszottak meglepően szoros bajnoki meccset hazai pályán, majd az azt követő napokban kiderült, hogy a csapat többsége koronavírus-fertőzött, így a játékosoknak karanténba kellett vonulniuk.

A koronavírust az elmúlt 2 hónapban a játékosok és a stáb többsége elkapta, így csupán három idegenbeli Bajnokok Ligája meccsen (Kielce, Porto, Breszt) léptek pályára – fiatalokkal kiegészítve, de edzeni sem tudtak folyamatosan,

mivel többször is karanténba kellett vonulniuk.

Múlt héten már “majdnem” pályára léptek a bajnokságban a Komló és a Ferencváros ellen, de a szerdai meccs előtt ismét találtak pozitív teszted produkáló játékost a keretben, így mindkét bajnokit halasztani kellett. Ezen a héten a tervek szerint az Elverum ellen játszottak volna a BL-ben, de a norvég járványügyi előírások 10 nap karantént írnak elő az országba utazás esetén, ez alól pedig nincs felmentés, így az EHF elhalasztotta a találkozót.

A szegediek viszont érthetően nem akartak meccs nélkül maradni,

eddig 4 BL-mérkőzésüket és a Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos oldala szerint 9 bajnoki összecsapásukat kellett elhalasztani.

Éppen ezért ellenfelet kerestek és az Eger ellen a hazai találkozójuk mellett szombaton a Budakalász elleni idegenbeli meccsüket is letudják.

A koronavírus miatt többen alig játszottak mérkőzést az utóbbi két hónapban, így fordulhat elő például, hogy a koronavírus-fertőzésen komoly tünetekkel áteső Bánhidi Bence egyetlen bajnoki és hazai találkozót sem mulaszt a szezonban, ha pályára lép ma. Egészségi állapota ezt lehetővé teszi – tegyük hozzá

A meccsek a jelenleg hatályos kormányrendelet értelmében zárt kapuk mögött zajlanak, de a szurkolók nem maradnak le a gólokról, a klub YouTube-csatornáján élőben követhető a mérkőzést. A közvetítés 17 óra 30 perckor kezdődik és EZEN A LINKEN érhető el.

Előző sztori

Ünnepnappá vált Romániában a trianoni békeszerződés évfordulója

Videó!
Következő sztori

A családok hárommillió forintot kaphatnak lakásfelújításra