Határrendészeti pályázatot nyert a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Rendészeti Szakgimnázium és jogutódja, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ, Rendőrképző Akadémia, Járőrképző Tagozat Szeged 2017 óta az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) partnerakadémiai hálózatának tagja.

This activity has received funding from Frontex
Frontex is not responsible for the views displayed in the publications and/or in the activities for which the grant is used
Projekt száma: 2019/297/TRU

A számos európai országot tartalmazó együttműködési rendszer keretében Intézményünk és az Észak- Macedón Belügyminisztérium Tréning Központja konzorciumként nyerte el a Frontex által, 2019/CFP/TRU/01 számon, „Képzési tevékenységek kidolgozása és végrehajtása határ- és partiőrök számára” címmel kiírt pályázatot.

A két iskola által benyújtott nyertes projekt címe: „4 létfontosságú SQF-en és CCC-n alapuló Schengen kompatibilis képzés végrehajtása a Nyugat-Balkánon”.

A két iskola 4 képzést tartott meg – melyek mindegyike sorosan kapcsolódik a határrendészet által kezelt feladatrendszerhez – ezzel is erősítve az intézmények továbbképzési programjait, és a Nyugat- Balkáni határrendészeti együttműködést.

A képzések címe:
– Az elsővonalas szűrés a határellenőrzés során terrorizmus tekintetében, terrorizmus
– Professzionális és gyors határellenőrzés a schengeni övezetben
– Dokumentum ismeret – Harc a hamisított dokumentumok ellen a bemutatott
dokumentumokkal összefüggésben
– A nagy értékű lopott vagy manipulált járművek észlelésének lehetőségei az első vonalas
határellenőrzés során

Írta: Dr. Várkonyi Tamás r. őrnagy

Előző sztori

Minden egészségügyi intézménynek be kell lépnie a koronavírusos betegellátásba

Következő sztori

A baloldal ne keltsen pánikot! – mondja Menczer Tamás