Közélet

Bezárták a Felsővárosi Óvodát a koronavírus miatt!

Bezárták a Felsővárosi Óvodát a koronavírus miatt!

2020. november 18., szerda
Bezárták a Felsővárosi Óvodát a koronavírus miatt!

Koronavírus-fertőzés miatt be kellett zárni a Gyík utcai Felsővárosi Óvodát - tudta meg a SzegedMa. Értesülésünket megerősítette Bartáné Tóth Mária Magdolna, az Óvodák Igazgatóságának vezetője is.

Több dolgozó is fertőzött

- Több pozitív koronavírusteszt született a Felsővárosi Óvodában dolgozók esetében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezért rendkívüli szünetet rendelt el.

Sajnos ez más óvoda esetében is várható a következő hetekben.

Az érintett óvoda mind a 6 csoportjában rendkívüli szünetet rendeltünk el, tehát szünetel az óvoda működése - mondta az igazgatónő.

Hozzátette, hogy más kisdedóvók esetében is szükség volt hosszabb-rövidebb ideig elrendelni egy csoportokban a rendkívüli szünetet koronavírus-fertőzés miatt.

A városban 181 óvodai csoport működik, 35 esetében volt erre szükség, de a Gyík utcai intézmény az első, amit teljesen be kellett zárni

- tudtuk meg.

Bartáné hozzátette, a fertőzést a dolgozóknál mutatták ki, és minden alkalommal azonnal, a járványügyi előírásoknak megfelelően jártak el. A dolgozók és a gyerekek csak a teljes fertőtlenítés után térhetnek vissza a csoportokba.

Az említett óvodák mindegyike az önkormányzat fenntartásában működik, azonban eddig egyetlen csoportbezárásról sem - így a Felsővárosi Óvoda bezárásáról sem - adott ki közleményt, vagy megfelelő, nyilvános tájékoztatást az önkormányzat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.