Bezárták a Felsővárosi Óvodát a koronavírus miatt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

35 óvodai csoportot érintett eddig a fertőzés Szegeden - tudtuk meg.

Koronavírus-fertőzés miatt be kellett zárni a Gyík utcai Felsővárosi Óvodát – tudta meg a SzegedMa. Értesülésünket megerősítette Bartáné Tóth Mária Magdolna, az Óvodák Igazgatóságának vezetője is.

Több dolgozó is fertőzött

– Több pozitív koronavírusteszt született a Felsővárosi Óvodában dolgozók esetében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezért rendkívüli szünetet rendelt el.

Sajnos ez más óvoda esetében is várható a következő hetekben.

Az érintett óvoda mind a 6 csoportjában rendkívüli szünetet rendeltünk el, tehát szünetel az óvoda működése – mondta az igazgatónő.

Hozzátette, hogy más kisdedóvók esetében is szükség volt hosszabb-rövidebb ideig elrendelni egy csoportokban a rendkívüli szünetet koronavírus-fertőzés miatt.

A városban 181 óvodai csoport működik, 35 esetében volt erre szükség, de a Gyík utcai intézmény az első, amit teljesen be kellett zárni

– tudtuk meg.

Bartáné hozzátette, a fertőzést a dolgozóknál mutatták ki, és minden alkalommal azonnal, a járványügyi előírásoknak megfelelően jártak el. A dolgozók és a gyerekek csak a teljes fertőtlenítés után térhetnek vissza a csoportokba.

Az említett óvodák mindegyike az önkormányzat fenntartásában működik, azonban eddig egyetlen csoportbezárásról sem – így a Felsővárosi Óvoda bezárásáról sem – adott ki közleményt, vagy megfelelő, nyilvános tájékoztatást az önkormányzat.

Videó!
Előző sztori

A családok hárommillió forintot kaphatnak lakásfelújításra

Következő sztori

Lefotózhatjuk a szavazólapot választás idején

Legutóbbi hasonló cikkek