A színházban és az IH-ban is mindent megtesznek az előadások megtartásáért

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már a mai naptól többször játszanak egy darabot, hogy senki ne maradjon le előadásokról.

A színházban pótelőadásokat terveznek

A Szegedi Nemzeti Színházban azonnal megkezdték az előadások átszervezését. A kormányrendelet értelmében a Nagyszínházban 561 helyett 216, a Kisszínházban 234 helyett 92 széket foglalhatnak el a nézők.

Juhász Pétertől, a színház kommunikációs vezetőjétől kapott információk szerint az intézkedések már a mai, 1984 című előadást és a hét többi előadását is befolyásolják. A színház hivatalos oldalán közleményben tájékoztatták a nézőket, hogy kik azok, akik az eredeti időpontban nézhetik meg az előadásokat és kik azok, akiket egy későbbi időpontban várnak.

A kommunikációs vezető hozzátette, hogy a kormányrendelet a későbbi előadásokra is befolyással van, mivel a korábban elmaradt előadások pótlása telt házas, így azokat egy helyett háromszor kell bemutatniuk. Már megkezdték a pótelőadások szervezését, illetve az új bemutatók időpontjának esetleges átszervezését. Ezekkel kapcsolatban folyamatosan tájékoztatják a nézőket.

Az eddigi tapasztalatok szerint a színházba látogatók maximálisan együttműködőek voltak a bevezetett intézkedésekkel kapcsolatban, így például a maszkhasználatot illetően, és remélik, hogy a jövőben ez nem változik majd.

Az IH dupla előadásokat szervez

Jávorvszky Iván, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont igazgatója lapunk kérdésére elmondta, hogy az újonnan bevezetett intézkedések miatt csökkenni fog az érdeklődés az előadások miatt, de egyelőre megjósolhatatlan, hogy milyen mértékű lesz ez a csökkenés.

Az Ifjúsági Ház és a Belvárosi Mozi működtetéséért felelős igazgató hozzátette, hogy a kormányrendelet hatályba lépése után azonnal lépéseket tettek, hogy a már megváltott jegyek tulajdonosai az új szabályoknak megfelelően látogathassák a rendezvényeket. Ez az IH Rendezvényközpontot érinti elsősorban. A mozi esetében a következő – Traccs című – rendezvényt áttették a szervezők tavaszra. Amennyiben a megengedettnél már több jegyet adtak el, úgy a szervezőkkel igyekeznek egyeztetni, és megbeszélni, hogy két előadást tartson az előadó – tájékoztatott az igazgató.

Ahogy azt korábban megírtuk, már ma este is így tartják meg Csányi Sándor nagy sikerű önálló estjét. A későbbi előadásokról is megkezdődtek az egyeztetések, ezek eredményéről folyamatosan tájékoztatják a nézőket.

Az igazgató hozzátette, hogy eddig is nagyon szigorúan vették a maszkviselést és ez a jövőben is így lesz, a tapasztalataik szerint a nézők ebben együttműködőek, ha valaki mégis elfeledkezne erről, azt figyelmeztetik.

Előző sztori

Szabad kezet kapott a kormánytól Botka László, de nem akar egyedül dönteni

Következő sztori

200 diákkal indult a tanév a Junior Akadémián

Legutóbbi hasonló cikkek