Közélet

A színházban és az IH-ban is mindent megtesznek az előadások megtartásáért

A színházban és az IH-ban is mindent megtesznek az előadások megtartásáért

2020. november 4., szerda
A színházban és az IH-ban is mindent megtesznek az előadások megtartásáért

A színházban pótelőadásokat terveznek

A Szegedi Nemzeti Színházban azonnal megkezdték az előadások átszervezését. A kormányrendelet értelmében a Nagyszínházban 561 helyett 216, a Kisszínházban 234 helyett 92 széket foglalhatnak el a nézők.

Juhász Pétertől, a színház kommunikációs vezetőjétől kapott információk szerint az intézkedések már a mai, 1984 című előadást és a hét többi előadását is befolyásolják. A színház hivatalos oldalán közleményben tájékoztatták a nézőket, hogy kik azok, akik az eredeti időpontban nézhetik meg az előadásokat és kik azok, akiket egy későbbi időpontban várnak.

A kommunikációs vezető hozzátette, hogy a kormányrendelet a későbbi előadásokra is befolyással van, mivel a korábban elmaradt előadások pótlása telt házas, így azokat egy helyett háromszor kell bemutatniuk. Már megkezdték a pótelőadások szervezését, illetve az új bemutatók időpontjának esetleges átszervezését. Ezekkel kapcsolatban folyamatosan tájékoztatják a nézőket.

Az eddigi tapasztalatok szerint a színházba látogatók maximálisan együttműködőek voltak a bevezetett intézkedésekkel kapcsolatban, így például a maszkhasználatot illetően, és remélik, hogy a jövőben ez nem változik majd.

Az IH dupla előadásokat szervez

Jávorvszky Iván, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont igazgatója lapunk kérdésére elmondta, hogy az újonnan bevezetett intézkedések miatt csökkenni fog az érdeklődés az előadások miatt, de egyelőre megjósolhatatlan, hogy milyen mértékű lesz ez a csökkenés.

Az Ifjúsági Ház és a Belvárosi Mozi működtetéséért felelős igazgató hozzátette, hogy a kormányrendelet hatályba lépése után azonnal lépéseket tettek, hogy a már megváltott jegyek tulajdonosai az új szabályoknak megfelelően látogathassák a rendezvényeket. Ez az IH Rendezvényközpontot érinti elsősorban. A mozi esetében a következő - Traccs című - rendezvényt áttették a szervezők tavaszra. Amennyiben a megengedettnél már több jegyet adtak el, úgy a szervezőkkel igyekeznek egyeztetni, és megbeszélni, hogy két előadást tartson az előadó - tájékoztatott az igazgató.

Ahogy azt korábban megírtuk, már ma este is így tartják meg Csányi Sándor nagy sikerű önálló estjét. A későbbi előadásokról is megkezdődtek az egyeztetések, ezek eredményéről folyamatosan tájékoztatják a nézőket.

Az igazgató hozzátette, hogy eddig is nagyon szigorúan vették a maszkviselést és ez a jövőben is így lesz, a tapasztalataik szerint a nézők ebben együttműködőek, ha valaki mégis elfeledkezne erről, azt figyelmeztetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.