A polgárőröknek is több feladatuk van a járvány miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szorosan együttműködve dolgoznak a rendőrséggel és az önkormányzattal.

Az elmúlt két hétben kétszer is szigorított a kormány a koronavírus-fertőzés miatt hozott intézkedéseken. A vírusfertőzés második hulláma nemcsak az egészségügyi dolgozókra, de a rendőrségre is nagyobb terhet ró. A megnövekedett feladatok ellátásában a polgárőrök is segítenek – ahogy a pandémiás időszakon kívül is -, szorosan együttműködve a Szegedi Rendőrkapitánysággal és az önkormányzattal.

– A hétfőn az Országos Polgárőr Szövetségtől kapott körlevélben foglaltaknak megfelelően az egyesületek növelik a közterületi szolgálatok és a hatóságokkal közösen ellátott szolgálatok számát. Tapasztalataink szerint Szegeden a legtöbben betartják a megelőzéssel kapcsolatban hozott szabályokat. Az elmúlt hétben a kijárási korlátozás kapcsán is felelős állampolgári magatartást tapasztaltunk, reméljük, hogy ez a szerda éjféltől bevezetésre kerülő kijárási tilalom során is elmondható lesz – írta lapunk megkeresésére Horváth S. András, a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének sajtóreferens-helyettese.

Hozzátette, Szegeden jelenleg 10 egyesület tagjai látnak el szolgálatot, mindezt szabadidejükben, önkéntesen vállalva. A lakosság részéről általában pozitív megítélést kapnak és sokan örülnek annak, hogy jelen vannak a közterületeken. Az egyesületekhez folyamatosan érkeznek jelentkezések, egyre több fiatal is kíváncsi a polgárőrök feladataira, így az utánpótlás folyamatos.

Előző sztori

Nem okoz magzati károsodást a koronavírus

Következő sztori

A Soroksár kapta a Szeged elleni elmaradt meccs pontjait

Legutóbbi hasonló cikkek