A maszkviselet most közös érdeke a vendégnek és a vendéglátónak egyaránt

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szükséges rossz, ami most a kikapcsolódáshoz kell.

A kormány hétfőtől a vendéglátásra és a szórakozóhelyekre is kiterjesztette a kötelező maszkhasználatot. A szigorítás gyakorlatban azt jelenti, hogy a maszkot kizárólag az étel és az ital elfogyasztásának idejére lehet levenni, minden más esetben az orrot és a szájat is takarni kell vele.

A jogszabály módosítása nemcsak a vendégekre, hanem a vendéglátóhelyekre is komolyabb feladatot ró, mivel a be nem tartása esetén büntetésre számíthatnak. – Ahogy eddig, is, úgy most is a legfontosabb, hogy a hozzánk érkező vendégek biztonságosan tudjanak kikapcsolódni és szórakozni.

Ennek érdekében mindent megtettünk és az új előírásokat is “betűpontosan” betartjuk

– mondta lapunk kérdésre Gálosi Gyula.

A Hungi és Hági üzletvezetője hozzátette, a vendégekkel találkozó kollégáit külön tájékoztatta arról, hogy mire kell figyelniük és hogyan viselkedjenek a vendégekkel. A szabályok betartását a hatóságok is ellenőrzik, a vendégeknek is meg kell érteniük, hogy ez most a szükséges rossz ahhoz, hogy közösségi térben tölthessék idejüket.

– Nekünk, a vendéglátásban dolgozóknak az a legfontosabb feladatunk, hogy a hozzánk érkezők a lehetőségekhez mérten zavartalanul tudják eltölteni az idejüket.

Az étteremben megkérjük a vendégeket, hogy csak akkor vegyék le a maszkot, ha már megkapták az italt vagy ételt, amit rendeltek, de ha a mosódba mennek, akkor vegyék vissza a maszkot és távozásnál is használják. Kollégáim nagyon figyelnek arra, hogy a kiszolgálás gyors legyen, így segítve a fesztelen időtöltést – fejtette ki Gálosi Gyula.

Fotók: Sándor Judit

Hozzátette, hogy a Hungiban is kötelező lesz a maszkviselés, erre már az érkezésnél felhívja a figyelmet a biztonsági szolgálat, akik a buli ideje alatt is folyamatosan ellenőrzik a maszkhasználatot. Itt is érvényes a szabályozás, hogy a fogyasztás idejére le lehet venni a maszkot, de minden más esetben kötelező a használata.

– Közös érdekünk, hogy ezeket a szabályokat betartsuk, mert csak így van lehetőségünk arra, hogy a jelenlegi járványhelyzetben kikapcsolódjunk

– hangsúlyozta az üzletvezető.

Több vendéglátóhellyel is beszéltünk a szigorításról, és mindenhol a fentiekhez hasonló állásponton vannak. Azt várják, hogy a vendégek megértően állnak majd az új szabályokhoz, ők pedig igyekeznek, hogy minél zavartalanabb legyen a kikapcsolódás.

Előző sztori

Rangos kitüntetésben részesült a címzetes szegedi kúriai bíró

Következő sztori

Leendő rendőrjárőrök tettek esküt Szegeden