Közélet

A Cserepes sori piac bezárására készülhet az önkormányzat

A Cserepes sori piac bezárására készülhet az önkormányzat

2020. november 30., hétfő
A Cserepes sori piac bezárására készülhet az önkormányzat

Veszteséges működésre, a vásárlási szokások megváltozására és a kereskedők eltűnésére hivatkozva a Cserepes sori piac bezárására tett javaslatot a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályának vezetője.

Börcsök Judit irodavezető levelében részletezi, hogy többek között a piac környékén nyílt szupermarketek is befolyással vannak a piac forgalmára, már inkább oda mennek vásárolni az emberek, de a Távol-Keletről érkezett kereskedők is inkább már a városban értékesítik az árujukat.

Új igazgató zárhatja be a piacot

Levelében egyúttal kéri, hogy az eddig a piacot vezető Rácz Attila helyett Vöneki Mártát nevezzék ki az üzemeltető cég élére.

Ahogy azt megírtuk, az eddigi igazgató december 1-től véglegesen is az önkormányzati tulajdonú Városkép és Piac Kft. vezetője lett, aki múlt heti kinevezése után nem mondott le azonnal a Cserepes sor vezetéséről. Vöneki Márta jelenleg a Városkép és Piac gazdasági vezetője.

Az új igazgatónak várhatóan csak a bezárás menedzselése lesz a feladata.

Csőd felé terelt piac

Amikor Rácz Attila átvette a Cserepes sori piac vezetését, egy nyereséges céget irányíthatott. A piac 2011-2014 között 13-17 millió forint bevételt hozott a városnak. Az új igazgató környékén az első pillanattól kezdve forrt a levegő, rendszeres vitája volt a kereskedőkkel. Ezek máig tartottak.

Legutóbb idén augusztusban hat kereskedő szerződését mondta fel Rácz. Nem ez volt az első csörteváltás a kereskedőkkel, előtte már többükkel hasonló formában bontott szerződést. Akkor több kereskedő is megjegyezte:

úgy érzik, hogy a piac igazgatója széndékosan navigálja a csőd felé az egyébként szerintük jól működő céget.

A Cserepes sori piac, amennyiben Botka László elfogadja a javaslatot, legkésőbb 2021. január 31-én fejezheti be működését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.